De zomer komt eraan en dat betekent dat het slim is om je huis zomerklaar te maken! Maar wat is 'zomerklaar'? Je zou kunnen beginnen met een grote schoonmaak. Even alles opzij, opruimen en schoonmaken. Daarnaast is het slim om een check te doen van bijvoorbeeld de vloer, de kozijnen en alles wat eventueel beschadegingen zou kunnen hebben. Het is altijd lekker om dit soort klusjes in het voorjaar te doen in plaats van in de hete zomer.

Schuren en verven

Wanneer je kleine opparvlakken gaat schilderen, kunt u overwegen een betrouwbaar oud schuurpapier te gebruiken. Tegenwoordig hoeft een schuurmachine van hoge kwaliteit niet duur te zijn. Online zoeken en reviews lezen levert vaak al snel goede resultaten op. Naast schuren dient u het frame achteraf te reinigen. U kunt dit eenvoudig doen met gewoon water en zeep. Er is in ieder geval iets ontvet. Dan hangt het af van het soort verf dat je gebruikt en wat je wilt schilderen. Staat het buiten op een plek waar het veel te lijden heeft, vanwege bijvoorbeeld de regen, dan is het goed om een ​​grondverf te gebruiken. Ook als de kans op kleurlekkage groot is, is het beter om de zogenaamde primer te gebruiken. Zorg er ook altijd voor dat je goed de kozijnen checkt. Houtverf kopen doe je gemakkelijk online. Buitenverf van OnlineVerf is van hoge kwaliteit. 

Opruimen en schoonmaken

Er wordt gezegd dat een opgeruimd huis een ordelijke geest geeft. En niets is minder waar. Begin uw voorjaarsschoonmaak door verschillende kamers in uw huis schoon te maken. Als er nog veel oude papieren liggen, gooi ze dan weg of leg ze op een nette stapel om later te sorteren. Als u items ziet die u nooit gebruikt, berg ze dan op of bewaar ze uit het zicht. Na het schoonmaken heb je direct een veel beter overzicht van de plekken die eventueel schoongemaakt moeten worden. Als u wilt stofzuigen, dweilen en stofzuigen, is de volgorde waarin u dit doet van belang voor het stofniveau. Stofzuig altijd de vloer voordat u meubels afstoft en schoonmaakt. Door dit andersom te doen, komen zulke harde stofdeeltjes op het oppervlak terecht. Stofzuig en reinig de slaapkamer altijd pas na het verschonen van het bed. Bij het verschonen van beddengoed komt er veel stof vrij en dan kun je helemaal opnieuw beginnen met stofzuigen en afstoffen. Door tijdens het stofzuigen een raam open te zetten, verwijder je ook een deel van het stof van het raam.