Heb je een klein mannetje rondlopen? En ga je er samen graag op uit? Dan is het misschien nu wel tijd om een echte jongens fiets aan te schaffen. Met deze fiets kan je kleine vent weer een tijd, letterlijk, vooruit en kunnen jullie samen tochtjes maken. De kans is groot dat je je zoon al op een loopfietsje hebt gezet zodra hij een beetje kon lopen. Een jongens fiets is een goed vervolg. Je hebt zelfs fietsen die je eerst als loopfiets kunt gebruiken en waar je op een gegeven moment trappers op kunt zetten. Zo is de overstap van loopfiets naar jongens fiets niet zo groot.

Een jongens fiets is er in allerlei soorten

Begin je klein? Dan is een fietsje met dikke banden en eventueel zelfs zijwieltjes wel handig. Gaat je zoon op de fiets naar school? Dan kun je steeds een maatje groter gaan. Zo zorg je ervoor dat je zoon veilig over straat kan en dat zijn knieën niet tegen het stuur botsen. Een crossfiets is altijd leuk voor erbij. Hier kan je zoon alle stoepjes mee op en af die hij maar wil. Maak hier goede afspraken over: stunten doe je alleen op de crossfiets en niet op je nette fiets.

Accessoires voor bij de fiets

Om te beginnen is daar natuurlijk de helm. In Nederland zijn we daar nog niet zo aan gewend, maar in het buitenland is een fietshelm echt een belangrijk onderdeel van je uitrusting. Een helm moet goed passen en het liefst ook nog een beetje bij de fiets kleuren. Zo heb je veiligheid en esthetiek in één. De fietshelm wordt over het algemeen gebruikt bij kinderen die net leren fietsen, maar kan ook heel verstandig zijn wanneer je een stuntfietser in huis hebt. Ook hier kun je goede afspraken over maken: ga je er op uit met je crossfiets? Dan is een helm verplicht.

Verlichting mag niet vergeten worden

Het is in deze tijd van het jaar laat licht en weer vroeg donker. Je wilt natuurlijk dat je zoon veilig op de plaats van bestemming aan komt. Door goede fietsverlichting aan te schaffen en deze regelmatig te checken, zorg je ervoor dat de veiligheid op dat gebied gegarandeerd is. Natuurlijk zorg je ervoor dat je kind de verkeersregels goed weet en dat hij altijd goed kijkt bij het oversteken. Ook blijft zijn mobiel natuurlijk in zijn zak tijdens het fietsen. Want fietsen is leuk, maar het moet wel veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *