Kaas kopen doe je ook online!

Wij Nederlanders eten nogal wat kaas. Volgens de bekende cijfers kan het wel oplopen tot een gemiddelde van bijna 20 kilo kaas per persoon per jaar. En dat is eigenlijk helemaal niet vreemd als je kijkt wat we allemaal doen met kaas. Natuurlijk de bekende bruine boterhammen met kaas, het kaasplankje, kaas in gerechten als pasta's en pizza's, kaas op je burger en kaas tussen je tosti. Maar ook het kaasplankje is weer terug van weggeweest. Het was een tijd lang niet "hip" om een kaasplankje te serveren na het eten, maar dit wordt nu steeds meer gedaan. Je kunt een kaaspakket kopen met daarin de lekkerste kazen voor op een kaasplankje.

Kaas kopen doe je online

Tenminste, als je houdt van échte kaas. Want kaas kopen bij de kaasboerderij is toch anders dan kaas kopen bij de supermarkt. De kaas van de kaasboerderij is gemaakt met liefde en vakmanschap. De smaken zijn authentiek en niet "gemaakt". Toch kun je bij de kaasboerderij online terecht. Je koopt er een lekker stuk kaas of een compleet kaaspakket. Je gaat voor verschillende soorten of kiest telkens de kaas die jij het lekkerst vindt. Door online kaas te kopen steun je ook nog eens de echte kaasmakers.

Kies eens voor geiten- of schapenkaas

Veel mensen zullen niet zo snel geiten- of schapen kaas kopen. De smaak is heel anders dan de kaas die wordt gemaakt van koemelk en dat kan wat afschrikken. Toch is het feit dat de smaak heel anders is geen reden om niet een keer geiten- of schapenkaas te proberen. Je kunt gewoon een stukje bestellen bij je volgende reguliere bestelling, om eens te proberen. Geiten- en schapenkaas kan gewoon op brood worden gegeten, maar komt steeds meer voor op kaasplankjes voor na het eten of voor bij de borrel. De aparte smaak komt dan nog beter tot zijn recht.

Zin in een bijzondere maaltijd?

Dan is kaasfondue of racletten misschien wel iets voor jou. Voor kaasfondue heb je een aantal goede smeltkazen nodig die elkaar qua smaak perfect aanvullen. Je kunt zelf een recept zoeken en de kazen online bestellen. Raclette is weer heel iets anders. Je neemt dan een stuk (Zwitserse) kaas en een raclette apparaat. Dit apparaat zorgt ervoor dat de kaas (deels) smelt en op die manier als saus over je gepofte aardappel of over de groenten kan worden gegoten. Ook deze kaas bestel je gewoon online bij dé online kaaswinkel.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes