Zilvervisjes in huis bestrijden

Zie jij als je in de vroege ochtend het licht aanzet in huis diverse zilvervisjes wegschieten? Dan is het aannemelijk dat je met een zilvervisjesplaag te maken hebt. Doordat deze kleine beestjes vooral in het donker tevoorschijn komen, zal je ze niet heel vaak zien. Toch kan dit ongedierte jouw wooncomfort serieus aantasten. Zilvervisjes kunnen namelijk schade aanrichten aan jouw bezittingen. Wanneer je kampt met een zilvervisjesplaag is een bestrijding van dit ongedierte dan ook raadzaam.

Waar verschuilen zilvervisjes zich?

Wanneer men kampt met een zilvervisjesplaag is het zelfstandig bestrijden ervan vaak een eerste reactie. Want hoe moeilijk kan het bestrijden van deze kleine beestjes zijn? Zodra je een zilvervisje tegenkomt, kun je deze immers gemakkelijk doodslaan. Toch blijkt deze aanpak doorgaans niet effectief te zijn. Zilvervisjes kunnen zich namelijk heel goed verstoppen. Deze beestjes houden zich gedurende de dag schuil in verschillende kieren en gaatjes. Hierdoor wordt het voor jou heel lastig om de beestjes uit te roeien. Het inschakelen van een professionele ongediertebestrijder is dan ook aan te raden. De experts van beestjeskwijt.nl beschikken over de juiste kennis en over sterk materieel. Zo kunnen ze voor een effectieve bestrijding zorgdragen.

Papiervisje of zilvervisje?

Naast zilvervisjes komen er ook regelmatig papiervisjes voor in Nederlandse huishoudens. Deze beestjes lijken veel op elkaar en worden dan ook regelmatig met elkaar verward. Toch verschillen papiervisjes en zilvervisjes van elkaar. Zo zijn zilvervisjes dol op vochtige ruimtes. Je zult deze beestjes dan ook voornamelijk tegenkomen in badkamers en keukens. Papiervisjes houden daarentegen niet van vochtige ruimtes. Deze beestjes geven de voorkeur aan ruimtes waar de temperatuur hoog is. Daarnaast is het belangrijk dat er papier in de ruimte aanwezig is. Papier is immers hetgeen waar deze beestjes zich mee voeden. Je zult papiervisjes dan ook vaak tegenkomen op zolders. De ruimte waarin het beestje zich bevindt, zegt dus veel over het soort ongedierte.

Dit kun je zelf doen

Wanneer je met een zilvervisjesplaag te maken hebt, is het lastig om deze plaag zelf te bestrijden. Wel kun je zilvervisjes bestrijden of voorkomen. Dit kun je doen door jouw woning onaantrekkelijk te maken voor dit ongedierte. Dicht bijvoorbeeld alle naden en kieren. Hiermee beperk je het aantal verstopplekjes. Daarnaast is het belangrijk om de woning goed te ventileren. Door regelmatig een raam open te zetten, beperk je de luchtvochtigheid in de ruimte. Doordat zilvervisjes de voorkeur geven aan vochtige ruimtes, is de kans groot dat ze jouw woning overslaan. Met deze relatief simpele en kleine stappen, kun jij de kans op een zilvervisjesplaag in huis verkleinen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes