Een auto delen: dat is een goede oplossing!

Woon je in een grote stad als Amsterdam? Dan weet je dat een auto bezitten een dure aangelegenheid kan zijn. De parkeerkosten zijn bijna niet te overzien en de wachtlijst voor een parkeervergunning kan, afhankelijk van het stadsdeel waar je woont, oplopen tot meerdere jaren. Dat is, zeker wanneer je niet dagelijks of zelfs wekelijks gebruik maakt van je auto, een flinke investering. Maar het kan ook anders. Wat als ik je vertel dat je altijd de beschikking kunt hebben over een auto zonder dat je parkeerkosten hoeft te betalen? Een auto delen wordt steeds populairder. En dat is niet voor niets. Een auto delen geeft je de vrijheid van het autorijden op momenten dat jij dat nodig hebt, zonder alle rompslomp die bij autobezit komt kijken.

Kies voor auto delen en kies voor een beter milieu

Auto delen zorgt voor een beter milieu. Er kunnen door het delen van een auto meer mensen gebruik maken van één auto. Hierdoor zijn er minder auto's nodig. En dus zal er minder CO2 uitstoot zijn, slippen de wegen niet vol én wordt het parkeerprobleem (deels) opgelost. Een van de voordelen van auto huren Amsterdam is dat je nooit meer op zoek hoeft naar een parkeerplek. De deelauto heeft een eigen plek. Je hoeft ook niet lang te zoeken naar een deelauto bij jou in de buurt. Via de handige app zie je precies welke auto's in jouw buurt beschikbaar zijn.

Deelauto's in ieder stadsdeel en bij de stations

Het maakt niet uit in welk stadsdeel van Amsterdam je woont, er is altijd een deelauto beschikbaar. Met meer dan 730 auto's in heel Amsterdam is de oplossing voor jouw vervoersprobleem altijd dichtbij. Wil je een auto delen bij een station? Ook dat is geen probleem. Je vindt de deelauto's bij de treinstations Amsterdam Centraal, Amstel, Sloterdijk, Muiderpoort, Zuid, Bijlmer ArenA en Lelylaan.

Hoe voorkom je dat je misgrijpt?

Een nadeel van auto delen kan zijn dat een andere autodeler net de auto gaat gebruiken die jij op het oog hebt. Heb je een belangrijke afspraak waar je de auto voor nodig hebt? Dan kun je via de app al ver van te voren een auto reserveren. Gaat het om een last-minute-afspraak? Ook dan kun je een auto reserveren. Het kan dan alleen zijn dat de deelauto bij jou in de straat al weg is en dat je net iets verder moet lopen. Maar dat is natuurlijk, zeker in het mooie Amsterdam, geen straf!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes