Ontdek wat tuinverlichting voor de tuin kan doen

Wanneer je een tuin laat aanleggen kun je zorgvuldig bedenken waar je alles precies wilt hebben. Zo kun je een plan maken waar wat gaat staan, hier kun je natuurlijk ook het ontwerp van de tuinverlichting in verwerken. Zo kun je bepaalde items een echte eyecatcher laten worden met behulp van verlichting in je tuin. Daarnaast moet je natuurlijk ook nadenken waar het functionele licht moet komen? Hoe je tuin er overdag uitziet verschilt namelijk een hele hoop met hoe het er s’nachts uit komt te zien. Tuinverlichting is dus een geheel vak apart en zeker niet onbelangrijk.

Waarom überhaupt kiezen voor verlichting in de tuin?
Naast overdag heerlijk in het zonnetje te kunnen zitten wil je natuurlijk ook wel eens s ‘avond genieten van je tuin. Dan is het een stuk minder gezellig als je in het pikke donker zit, daarom is het zeker geen slecht idee om sfeerverlichting toe te voegen aan je tuin. Ook is het een stuk prettiger als je in de donkere wintermaanden naar buiten kijkt je niet meteen de duisternis in staart, maar je je tuin vol licht kunt bewonderen. Buitenspots maken het ook nog eens een stuk makkelijker om in het donker de weg door je tuin te kunnen vinden. Met een goed verlichtingsplan kun je zelfs nog je pronkstukken uit de tuin tot leven brengen in het donker. Tuinverlichting geeft een fijne en luxe sfeer af aan je tuin.

Een ander puntje wat ook erg belangrijk is is het onaantrekkelijk maken van je tuin voor inbrekers. Sfeerverlichting en functionele verlichting in je tuin helpen al een heel stuk met het buitenhouden van inbrekers. In een goed verlichte tuin vallen onaangename gasten ook veel sneller op. Functionele lichten, hierbij kun je denken aan lichten die te activeren zijn door bewegingssensoren, schrikken inbrekers ook vaak af. Daarnaast is het ook nog eens handig als je toch nog even in het donker naar buiten moet om de vuilnisbak weg te zetten.

Wat kun je nog meer met tuinverlichting?
De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om tuinverlichting. Zo heb je verlichting die je kunt gebruiken voor speciale feestdagen zoals kerst. Maar waar het echt om draait is waar je tuinverlichting kunt plaatsen. Dat zijn ook ontzettend veel mogelijkheden. Denk maar aan verlichting voor schuttingen en gevels, voor in bomen en planten, je overkapping of veranda en voor paden.