Op de middelbare school, op een vervolgopleiding, maar ook in het werkveld moeten we het allemaal wel eens toepassen, het opstellen van een Engelse mail of een Engels verslag. Waar de een beschikt over genoeg kwaliteiten om zelfstandig een Engelse mail op te stellen, kan dit voor een ander soms nog best lastig zijn. Vele mensen hebben namelijk moeite met het gebruiken van de juiste vertaling, maar vooral met de verschillende werkwoordsvormen in de Engelse taal. Tegenwoordig zijn hier verschillende tools en apps voor, die jou kunnen helpen met het opstellen van een Engelse tekst, maar dien je hier wel de best . In dit blog zullen we het dan ook hebben over deze apps en websites die jou helpen met vertalen!

Een juiste Engelse vertaling

Wanneer je wilt vertalen engels, zijn er duizenden sites die jou de gewenste vertaling kunnen bieden. Je gaat er vervolgens vanuit dat deze vertaling jouw tekst kloppend en duidelijk zal maken, om vervolgens jouw verslag of mail te kunnen versturen. Echter zitten er nog aardig wat haken en ogen verwerkt in de wereld van vertalen engels. 

Er zijn namelijk verschillende soorten sites beschikbaar, die ook ieder zijn eigen programma hanteren. Zo vertalen tools als Google Translate soms letterlijk de woorden die je vertaald wilt hebben, maar passen deze woorden totaal niet in een zin. Het is daarom goed om te kijken naar een tool of website die ook let op de zinsstructuur, waar je vervolgens ook de volledige zin controleert op spelling!

Waar moet je op letten bij het vertalen van een tekst?

Doordat er online vele verschillende platforms te vinden zijn die jou helpen met vertalen, zijn er ook vele foutieve websites te vinden. Zoals we net al zeiden, zijn er vele websites die de woorden, stuk voor stuk, letterlijk zullen vertalen. Deze websites moet je gelijk vermijden, omdat er uit deze foutieve zinnen zullen komen in de vertaling. Wanneer je deze websites vermijd, zal je altijd kiezen voor een website die de gehele zin in een juiste structuur voor je zal vertalen in het Engels!

Wanneer je kiest voor een website die jouw gehele zin kan vertalen, zal de zinsstructuur in jouw Engels opgestelde mail of verslag altijd kloppend zijn, zodat de lezer jouw teksten zal begrijpen. Vervolgens is het goed om de tekst nog eens te laten controleren op volledigheid en spelling, waarna je altijd bent verzekerd van een juiste vertaling en spelling. 

Bedankt voor het lezen en succes met het opstellen van je volgende Engelse tekst!