Een personeelijke levenstijl is niet voor iedereen weggelegd. Het is belangrijk om te kijken welke dingen goed bij jou passen en hoe je dit in je huidige leven implementeerd. Wij vinden het belangrijk dat je het niet alleen doet omdat het van je verwacht wordt maar vooral omdat het belangrijk is voor jezelf en je eigen gezondheid. 

Gezonde voeding 

Over de exacte gezonde voeding lopen de meningen sterk uiteen. Het is het beste om gevarieerd te eten en te kiezen voor gezonde, onbewerkte voedingsmiddelen. Het jaarwiel is altijd een goede gids. Volgens het wiel van het jaar kun je het beste veel groenten en fruit en volkorenproducten eten. Een laatste tip is om vaker dierlijke producten in te ruilen voor plantaardige producten. Dit doe je door te variëren met vis, noten, peulvruchten, eieren en vlees. Daarnaast zijn er zuivelproducten op de vijfwieler, ongezouten noten, onverzadigde vetten en suikervrije dranken.

Gezondheidscheck

Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld regelmatig naar de tandarts gaat om je gebit te laten checken. Er zijn verschillende dingen die kunnen gebeuren die je niet door hebt. Het is dan belangrijk om er optijd bij te zijn. Ga naar een tandarts bij jou in de buurt, bijvoorbeeld de tandarts Diemen. Daarnaast kan je ook naar een mondhygienist Diemen gaan.

Lekker in beweging

Regelmatige lichaamsbeweging is belangrijk als u gezond wilt blijven. Uw risico op overgewicht of hartaandoeningen is lager als u veel beweegt. Richtlijnen voor volwassenen zijn minimaal twee uur, krachtige lichaamsbeweging per week. Je kunt natuurlijk wandelen, fietsen of hardlopen, maar zwaardere klusjes in en om je huis tellen ook mee voor die twee uur. Daarnaast wordt aanbevolen om minimaal 2 keer per week spier- en botversterkende activiteiten te doen. Krachttraining is natuurlijk geweldig voor het versterken van spieren en botten, maar sporten waarbij je veel moet rennen en springen, is ook goed voor je botten en spieren.

Verminder stress

Zorg er dus voor dat stress zo min mogelijk kans krijgt. Probeer vrije dagen in te plannen tijdens drukke tijden, en plan pauzes gedurende de dag wanneer je diep in je buik ademt. Dit zorgt ervoor dat je even van de stress af kunt. Slaap voldoende, houd zo nodig een zorgendagboek bij waarin je alles opschrijft wat je 's nachts wakker houdt. Zo krijg je het echt uit je hoofd. En kijk goed naar je weekplanning. Doe je vooral dingen die energie verbruiken of heb je genoeg van dingen waar je energie van krijgt?