Elektrische auto's zijn steeds meer in het nieuws. Dit komt mede doordat de Nederlandse overheid steeds meer maatregelen neemt om het aantal elektrische auto's op de weg te verhogen en het aantrekkelijker te maken. Zo is er sinds kort een belastingvoordeel voor bedrijven die hun wagenpark aanpassen naar minimaal 10% elektrische auto's. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in openbare laadpalen, zodat mensen met een elektrische auto onderweg gemakkelijker kunnen blijven laden.

Ze zijn duurzaam, schoner en stiller dan reguliere auto's en veel mensen denken dat ze de toekomst zijn. Hoewel er nog wat problemen zijn met het elektrisch rijden, zoals het vinden van een oplaadpunt wanneer je op weg bent, lijkt het erop dat veel mensen enthousiast zijn over deze nieuwe technologie. Dit is ook terug te zien in de markt. Zowel het aanbod als het gebruik van elektrische auto’s is heel erg sterk toegenomen. 

Als je overweegt om over te stappen op elektrisch rijden, dan is het leasen van een elektrische auto zeker een goede optie. Maar waarom? In deze blog bespreken we alle voordelen van het leasen van een elektrische auto.

Voordelen

Als je eenmaal een elektrische auto hebt, wil je niet meer anders. Niet alleen zijn ze beter voor het milieu, ze zijn ook lekker stil en geven je een ontspannen gevoel wanneer je aan het rijden bent. Daarnaast hebben ze nog veel meer voordelen. We zetten alle voordelen voor je op een rijtje. 

Besparing tankkosten

Brandstofprijzen zijn het gesprek van de dag geworden. Mensen komen niet meer rond met de kilometervergoeding die ze van de baas krijgen en dit zorgt voor grote problemen. De huidige brandstofprijzen zijn dusdanig hoog dat het voor sommige mensen gewoon niet meer betaalbaar is. Zowel benzine als diesel is zo duur geworden dat mensen denken aan alternatieven. Een van die alternatieven is Financial lease

Bijtelling

Elektrisch rijden wordt door de overheid gestimuleerd. Dit heeft voor ondernemers als voordeel dat je bij het kopen of leasen van een elektrische auto kunt rekenen op een lage bijtelling. Op deze manier probeert de overheid het aantrekkelijk te maken en de uitstoot te verminderen. 

Aanbod

Comfortabel en geruisloos, dat is waar elektrische auto’s voor staan. Er komen steeds meer modellen op de markt. Grote merken als Volkswagen, BMW en Audi komen met nieuwe elektronische auto’s. Dit betekent dat het aanbod alleen maar blijft groeien. De verwachting is dan ook dat het aantal mensen dat in de toekomst elektrisch zal gaan rijden ook snel zal toenemen.