Een auto-ongeluk is helaas iets dat vaker voorkomt dan dat we graag zouden willen. Jaarlijks raken er 430.000 betrokken bij een aanrijding met de auto, daarvan belanden er 130.000 op de spoedeisende hulp. Dit is erg veel en gelukkig zijn er partijen die mensen bijstaan na het meemaken van een auto-ongeluk.

Hoewel we ons allemaal voortdurend bewust zijn van het feit dat het zou kunnen gebeuren, kan het toch snel gebeuren voordat je het in de gaten hebt. Wanneer je betrokken bent bij een auto-ongeluk is het belangrijk om rustig te blijven en goed na te denken voordat je iets doet.

Ongelukken gebeuren helaas dagelijks, ook met auto's. Vaak zijn de gevolgen hiervan ernstig en kunnen leiden tot letsel of zelfs overlijden. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn op de weg en goed op te letten. Helaas gaat dat niet altijd goed en gebeuren er soms ongelukken. In deze blog lees je wat je kunt doen en of je eventueel recht hebt op letselvergoeding.

Snel handelen

Het is helaas gebeurd: je bent betrokken geweest bij een auto-ongeluk. Je bent onderweg naar huis vanuit je werk of misschien ben je net op weg naar een weekendje weg, en dan gebeurt het: een automobilist maakt een foutje, en jij bent degene die daar de dupe van wordt. Je komt terecht in een vervelende situatie, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dit zo snel mogelijk af te handelen. Je weet niet goed wat je moet doen en voelt je erg onzeker. Hoe ga je nu verder? Wanneer je letsel hebt opgelopen bij een auto-ongeluk is het belangrijk om snel te handelen.  Allereerst is het van groot belang dat beide partijen het schadeformulier invullen zodat je beschikt over alle gegevens. Vervolgens is het raadzaam een letselschadespecialist in te schakelen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Letselvergoeding

Heb je wel of niet recht op een schadevergoeding? Vaak heb je wel degelijk recht op een vergoeding van de partij die schuld heeft aan het ongeluk. Zeker wanneer je letsel hebt opgelopen, kunnen de kosten snel oplopen. Het is dan handig om jezelf af te vragen of het verstandig is om een letselschade advocaat in te schakelen om een vergoeding te claimen. Een advocaat heeft het recht om schadevergoedingen te procederen, zelfs van meer dan €25.000. Een letselschade advocaat is dan ook erg raadzaam om zo de procedure in gang te zetten en compensatie te krijgen voor een ongeval waarbij letsel is ontstaan.