Nu we zo ver zijn in de digitale wereld, hebben we fantastische foto- en filmcamera’s ontwikkeld. Fotograferen kan in prachtige kwaliteit. Maar juist door al die mogelijkheden, is het soms ook leuk om terug te vallen op de charme van analoog fotograferen. Streven naar perfectie is heel leuk en ook mogelijk met digitaal fotograferen, waarmee je je foto gelijk terug kunt zien en kunt aanpassen door er nog een te maken. Maar met analoog fotograferen gaat dat niet, en dat heeft juist ook wel wat. Je legt gewoon een moment vast zoals het toen was en dat is het. Die charme is ook ontdekt in de wereld van marketing. Daar ontstond: photoflyer.com

Analoge marketing

Ja, e-marketing is leuk en aardig, maar het schept niet echt een band. Het concept van deze website is simpel: analoge foto’s tussen bedrijf en klant geven een persoonlijk gevoel. Dit bedrijf ontwikkelt gepersonaliseerde instant foto’s voor bedrijven in allerlei sectoren. Stel je dit eens voor bij een fastfoodketen die een nieuw gerecht introduceert. Iedereen die dan komt eten, zal het waarschijnlijk niet al te vaak met vrienden hebben over dit nieuwe product, ook niet als je ze een foldertje meegeeft. Maar als je ze iets persoonlijks meegeeft, verandert dat de zaak. Als je de gasten die komen eten een analoge foto van zichzelf kan geven, waarbij op het frame rond die foto een 2 halen 1 betalen actie staat, is dit vele malen effectiever. 

De instax camera

Deze camera’s zijn weer populair geworden de afgelopen paar jaren. Je maakt de foto, en binnen een halve minuut rolt diezelfde foto uit de camera, gelijk fysiek in je handen. Photoflyer biedt o.a. een optie aan voor een branded instax camera. Dan kan je bijvoorbeeld het logo van je bedrijf al op de buitenkant van de camera laten zetten. En dan komt het belangrijkste gedeelte: de photoflyer zelf. Je kunt het eigenlijk zien als een soort lijstje om de analoge foto heen. Dus het frame van de foto kun je laten personaliseren (met een 2 halen 1 betalen actie of wat je ook maar wil). Het lijstje vouw je als het ware om de foto heen, die je erin plakt. En tada: daar heb je een super persoonlijk marketing product, geschikt voor allerlei bedrijven in allerlei branches.

Ook voor recreatief gebruik

Het leuke is dat je een kleine oplage photoflyers ook leuk zou kunnen gebruiken voor een bruiloft of feest. Zo geef je je gasten een leuk aandenken mee aan deze gebeurtenis. Laat het foto's schieten beginnen!