De voordelen van elektrisch autorijden

Het is tegenwoordig bijna het 'nieuwe normaal' geworden, want overal waar we komen en gaan zien we ze wel staan: elektrische laadpalen voor auto's. Ze zijn niet meer bij de benzinepomp weg te denken. Ook zie je de laadpalen steeds meer staan in de straat of bij mensen op hun erf. Elektrisch autorijden heeft namelijk echt wel zijn voordelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een gratis laadpas aanvragen om zo gemakkelijk in het openbaar je auto te kunnen opladen. Je betaalt dan alleen de energie die je gebruikt tegen het geldende tarief van de oplaadlocatie, geen maandelijks abonnementskosten dus. 

Hoe werkt een laadpas precies?

Het gebruik van een laadpas is eigenlijk vrij simpel. Er bestaan namelijk laadzuilen waar contactdozen aan de zijkant zijn geplaatst. Via deze contactdoos kun je dus jouw laadpas gemakkelijk scannen en dan kun je gebruik maken van de oplaadservice. Zoals eerder aangegeven in deze blog, zit je bij een laadpas niet vast aan een maandelijks abonnement. Natuurlijk is het niet bij iedere laadpaal mogelijk om met je pas gebruik te maken van de stroom. Dit verschilt helaas wel bij elke paal. Er bestaan namelijk ook verschillende soorten laadpalen. Voor op je eigen erf kun je bijvoorbeeld een model plaatsen voor aan de wand, dit staat wat mooier dan een grote paal in de tuin. Je kunt er dan eventueel ook voor kiezen om voor een inbouwmodel te gaan, die is nog kleiner en valt minder op. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat! 

De voordelen van elektrische auto's 

De reden waarom je deze blog leest is, uiteraard, om erachter te komen wat nu de voordelen zijn van elektrisch rijden. Het rijden in elektrische auto's is een opkomende trend en die markt stijgt enorm. Er is steeds meer vraag naar vanuit de consument. Daarnaast is een elektrisch auto goedkoper in onderhoud. De elektromotor die erin zit heeft namelijk veel minder onderhoud nodig dan een auto met een brandstofmotor. Ook krijg je bij het rijden van een elektrische auto een vrijstelling van BPM. Dit is gebaseerd op de basis van CO2-uitstoot en een elektrische auto heeft geen directe CO2-uitstoot. Dit zijn aardig wat goede voordelen, toch?

Rijd jij al elektrisch?

Het elektrisch rijden wordt dus steeds meer normaal en er zijn in ieder geval genoeg plekken om je auto te kunnen opladen. Nog handiger is om een laadpas aan te schaffen, zo kun je op nog meer plekken je auto opladen. Rijd je nog niet elektrisch maar ben je het wel aan het overwegen? Bekijk goed wat jij belangrijk vindt tijdens het autorijden en vergelijk de voor- en nadelen met elkaar. Wij denken in ieder geval dat het de toekomst gaat zijn!


Geplaatst

in

door

Tags: