De laatste Jaren sleepte ik mezelf echt naar mijn werk. Ik deed dit werk al jaren en de sleur was er echt ingekomen. Doorgroeien of een andere functie  binnen het bedrijf bleek moeilijk of alleen mogelijk na een jarenlange opleiding. Dat zag ik echt niet zitten. De laatste tijd bezon ik me steeds meer op mijn toekomst. Wat moet ik gaan doen? Bleef ik zo doorgaan? Eigenlijk wilde ik dat niet, maar de grote sprong wagen naar totaal iets anders vond ik ook heel eng. Om me heen zag ik hoe steeds meer mensen voor zichzelf begonnen. Ik had daar enorm veel bewondering voor. Zij durfden het toch maar. Dan wilde ik ook meteen aan de slag tot ik weer hoorde dat veel bedrijfjes al in hun eerste jaar struikelen. De ellende die je dan op de hals haalt, is vaak niet te overzien. Dan maar mijn veilige vaste baan. Een vriend van mij wees me op de opleiding tot rijinstructeur. Dat leek hem echt wat voor mij. Had hij gelijk?

Rijinstructeur: mensen leren rijden

Als een rijinstructeur leer je mensen rijden. Ja, dat is logisch. Maar toen ik daar wat meer bij stilstond, besefte ik dat die vriend van mij gelijk had. Je leert mensen rijden. Mensen, jongeren vaak die het spannend vinden en die nerveus zijn. Het weinige plezier dat ik nog in mijn vaste baan had, was tijdens het begeleiden van onze vaak jonge stagiaires. Die kreeg ik altijd toegewezen omdat ik zo goed met hen kan opschieten. Ik vond het leuk en het is geweldig om jongeren te zien groeien in hun taak. Rijinstructeur, ja, dat kon zomaar eens goed bij mij passen. Bovendien duurde die opleiding niet zo lang dus dat was te overzien. Ik informeerde mezelf goed en besloot me in te schrijven. De opleiding was goed met mijn werk te combineren. Wat was ik trots toen ik mijn diploma kreeg

Eigen bedrijfje opbouwen

Omdat ik nogal voorzichtig ben, heb ik niet meteen mijn baan opgezegd. Nee, ik ben een dag minder gaan werken en ik geef les aan meerdere jongeren. Heel erg leuk. Ik geniet echt van mijn baan als rijinstructeur. Ondertussen maak ik langzaam naam waardoor zich steeds meer leerlingen aanmelden. Wie weet kan ik over een paar maanden weer een dag minder bij mijn vaste baan. Zo heb ik toch zekerheid qua inkomen en werk ik langzaam naar mijn droom toe. Ik ben namelijk al deels een zelfstandige, zo simpel is het. En de rest volgt! Dus waag die sprong en begin ook voor jezelf! Het kan echt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *