Bureaustoelen

Voor een ieder met rugklachten; lees dit artikel eens goed door. Iets kleins kan al enorme schade veroorzaken, zeker in iets gevoeligs als een rug.  Zo kan een te zacht matras voor rugpijn zorgen, maar ook bureaustoelen zijn essentieel voor een goede rug ondersteuning. Denk je eens in, je hebt een kantoorbaan. Je werkt vier á vijf dagen per dag, acht uur lang, aan een bureau op je computer. Ook tijdens de lunch ga je zitten om te eten. Je zit het grootste gedeelte van je dag, op je gat! Dan is het toch mega belangrijk dat je een goede stoel hebt die jouw rug ondersteund, recht houdt en zorgt dat je rug niet vermoeid raakt?

Een goede indicatie of je rugklachten hebt of aan het ontwikkelen bent, is als je rug vermoeid voelt na het zitten of staan. Dit betekent namelijk dat er iets scheef in je rug zit, mogelijk wat spieren, een gewricht of een wervel. Je lichaam gaat dit automatisch compenseren door bijvoorbeeld je evenwicht meer naar links of rechts te balanceren. Je rug voelt dan vermoeid, en je voelt de neiging de strekken, draaien, kraken of om even op de platte grond te gaan liggen. Dit kan allemaal een tijdelijke verlichting geven. Het kan ook van je rug naar je nek trekken, wat resulteert in een stijve nek en hoofdpijnen. Bij ernstigere rugklachten kun je zelfs uitstraling in je benen voelen. Voordat je peperdure afspraken bij de huisarts, fysio en chiropractor gaat maken, is het dus verstandig zo veel mogelijk alvast op te letten waar je last van hebt en wanneer. Voorkomen is beter dan genezen!

Heb je bijvoorbeeld last van je rug als je wakker wordt en opstaat, dan is misschien je matras niet goed voor jou. Veel mensen kiezen voor een lekker zacht matras, omdat dat er zo heerlijk uitziet. Maar de waarheid is dat als je ’s nchts te veel weg zakt in een matras, je lichaam scheef begint te staan. Stel je voor, je bent op je meest ontspannen, je slaap diep en hebt geen controle over je lichaam, en dan acht uur lang verkeerd liggen…elke nacht.
Heb je last na te lang zitten, dan kan het aan je stoel liggen. Het liefst wil je een licht verende, stevige en ondersteunende bureaustoel die niet te veel meegeeft. Let ook op dat je niet te veel naar beneden kijkt; we kijken natuurlijk constant op onze telefoon. Wees goed voor je lichaam en je lichaam zal goed voor jou zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *