In de modern tijd zijn reclames en advertenties overal om je heen, je kan ze niet meer ontlopen. Het is een plaag die ontzettend irritant en vervelend, maar waar je als gewone mens weinig aan kunt doen. Afgelopen nacht keek ik de nabeschouwing van een voetbalwedstrijd, en om de vijf minuten van kwaliteits-analyse van Dick Advocaat en Wim Kieft, was er een vijf minute lang reclameblok. Het was erg frustrerend op een avondje waar ik gewoon lekker gelul over voetbal wilde kijken. In dit artikel praat ik over de nieuwste manieren van reclame maken en hoe ontzettend frustrerend deze nieuwe standaard is voor de normale burger.

 

Tv kijken is uit de tijd

 

Ik kijk al lang weinig tv meer, eigenlijk zet ik alleen de tv nog aan om voetbalwedstrijden te kijken. Elke keer als ik na lange tijd de tv weer aanzet is het schrikbarend hoe weinig zendtijd de programma’s hebben, en hoeveel tijd er reclame is. Gelukkig is tv in de moderne tijd steeds meer overbodig, met alternatieven zoals YouTube en Netflix, waar je al je favoriete shows en series kunt kijken. Maar toch is het ergens jammer, ik heb mooie herinneringen aan met de familie op de bank een film op tv kijken, die toentertijd met een speeltijd van anderhalf uur maar één keer onderbroken werd. Dat is nu niet meer voor te stellen.

 

Ook YouTube gaat de verkeerde kant op

 

Vroeger had je mogelijk één reclamefilmpje als je op YouTube een video wilde kijken. Deze dagen is het al gebruikelijk om twee reclame spotjes achter elkaar te moeten kijken, en er zijn zelfs onderbrekingen in de video voor reclame. De goede oude tijd toen er nog geen reclames op YouTube waren is helaas ver in het verleden. Gelukkig de enige uitkomst voor deze onzin is het gebruiken van een Adblock, een programmaatje dat bijna alle advertenties weghaalt.

 

Blik op de toekomst

 

In deze tijd van online advertenties, e-commerce marketing, en lange reclameblokken op de tv is het moeilijk voor te stellen dat het beter zal worden in de toekomst. Het beste wat je kan doen als gebruiker is zoveel mogelijk manieren en alternatieven te vinden om reclames te ontlopen. Zoals eerder genoemd heb je Adblock, zowel voor pc als mobiel, of kan je je films op andere aanbieders kijken dan de tv. Ik hoop dat je daarin slaagt, en je niet gek laat maken door de storm van advertenties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *