Heb je tijdelijk een auto nodig? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om een auto te huren. Maar vergis je niet, de kosten die daarbij komen kijken zijn flink! Met short lease heb je al binnen 24 uur een auto voor de deur staan die je, na de eerste maand, per dag kunt opzeggen. Dat is niet alleen heel handig, maar ook nog een stuk voordeliger. Er zijn veel situaties waarin een short lease de perfecte oplossing kan zijn. Bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe medewerker in dienst neemt en niet direct een leasecontract voor één of twee jaar wilt afnemen. Met shortlease zakelijk heb je dan een auto voor deze nieuwe medewerker die, als het toch niet loopt zoals je wilt, al snel weer kunt inleveren.

Short lease: niet betalen als je geen auto nodig hebt

Momenteel werken heel veel mensen vanuit huis. Het kan dan zonde van het geld zijn om een auto voor de deur te hebben die niet van zijn plek komt. Maar je zult het net zien: doe je de auto weg, heb je ineens een project waar je veel voor moet rijden. Dan is short lease de perfecte oplossing. Duurt het project een maand? Dan lease je voor die maand een auto. Loopt het project wat uit? Met short lease kun je, na de eerste maand, per dag je contract opzeggen. Met short lease heb je dus een contract op maat.

De voordelen van leasen zijn hetzelfde

Leasen is een fijne manier om een mooie, nieuwe auto te rijden, zonder al het gedoe dat daar bij komt kijken. Zo hoef je je niet bezig te houden met verzekeringen, afschrijving, wegenbelasting, onderhoud, pechhulp en vervangend vervoer bij schade. Je hoeft er alleen nog maar voor te zorgen dat er voldoende brandstof in de tank zit. Short lease is net als "gewone" lease op basis van operational lease. Daar zit dus, op de brandstof na, alles bij inbegrepen. En dat voor een vast bedrag per maand.

Kies zelf je auto

Ben je ZZP-er en heb je een bedrijfsbus nodig? Of ben je makelaar en heb je een grote kofferbak nodig voor de tuinborden? Zoveel mensen zoveel wensen. Je kunt niet alleen zelf bepalen welke auto het best bij jou past, je kunt ook kiezen uit verschillende merken en modellen. Zo kies je altijd precies die auto die bij je past. Voegt het toch niet helemaal fijn? Dan kun je de auto kosteloos omruilen voor een ander exemplaar.