Automatiseren, je hoort het steeds vaker en het wordt steeds belangrijker. Veel processen worden nog omslachtig geregeld binnen organisaties maar toch zouden bedrijven er veel profijt van hebben wanneer ze de weg kiezen van automatiseren. Maar hoe kun je de verschillende processen automatiseren en wat is het profijt hiervan? In deze blog gaan we hier dieper op in en hoe jij dit kan toepassen binnen jouw organisatie. 

Voordelen van automatiseren

Veel taken worden binnen organisatie nog handmatig gedaan. Dit betekend dat iemand binnen de organisatie die moet uitvoeren. Dit kost dus veel tijd en daarmee dus ook geld. Daarnaast is er nog een kans dat het verkeerd wordt uitgevoerd waardoor er dus fouten worden gemaakt. Deze fouten moeten weer worden opgelost dus daar gaat weer tijd inzitten en dus uiteindelijk ook weer geld. Door automatisering toe te passen worden de kansen op fouten verkleint en kan het personeel andere taken uitvoeren die wellicht niet geautomatiseerd kunnen worden. 

Door te automatiseren worden taken uitgevoerd door een software programma. Dit programma voert vaak taken uit met de als-dan regel. Als taak X wordt aangevraagd voer dan taak Y uit. Zo kunnen er ontzettend veel regels worden ingesteld die voor eenvoudiging zorgen binnen complexe IT infrastructuren. Dit wordt ook wel IT service management genoemd. 

Voorbeelden van IT automatisering

Automatiseren is in ieder geval ontzettend handig en tijdbesparend maar wat wordt er nou precies geautomatiseerd binnen een organisatie wat zo tijdbesparend kan zijn. Om je desktops en systemen up-to-date te houden moet je regelmatig updates uitvoeren. Binnen grote organisaties kunnen dit tijdrovende klussen zijn wanneer dit allemaal handmatig moet gebeuren of door het personeel zelf. Door IT automatisering toe te passen kunnen updates automatisch worden uitgevoerd. 

Beveiliging belangrijker dan ooit tevoren

In deze digitale tijd is privacy en beveiliging belangrijker dan ooit tevoren. Hackers over de hele wereld proberen gegevens buit te maken van personen en bedrijven. Het updaten en het aanpassen van security policies zijn daarom ook ontzettend belangrijk. Daarmee moeten ook regelmatig wachtwoorden aangepast worden aan de hand van de beveiliging policies. Dit zijn onder andere taken die geautomatiseerd kunnen worden. Een organisaties met meer dan 100 computers en geavanceerde systemen kan niet meer zonder automatisering en daarom kun je er niet vroeg genoeg mee starten. 

Automatiseren is vakwerk

Omdat je dagelijks gebruik moet maken van je systemen en de cloud is het belangrijk dat je het automatiseren door een professionele partij laat uitvoeren. Zelf aan de slag gaan met automatiseren kan tijdrovend zijn. Het laatste wat je wil is dat je verkeerde automatiseringen instelt waardoor het systeem vastloopt en je verder van huis bent dan waarmee je begon. Kies daarom altijd voor een ervaren partij die jou kan helpen en adviseren op het gebied van automatiseren. Investeer nu en doe er vandaag nog je voordeel mee.