Bitcoin koers en Ehtereum koers; wat zijn dat?

Cryptovaluta zijn een bekend fenomeen. Echter bestaan ze nog niet zo lang. Toch doe je een goede investering als je cryptomunten koopt – ook al zijn de bitcoin koers en de ethereum koers aan het stijgen. Toch zijn veel mensen nog een beetje huiverig om cryptomunten te kopen. In dit artikel krijg je een inleiding in alles wat met cryptomunten te maken heeft. Na het lezen van dit blog wil jij ook vast en zeker investeren. 

Wat zijn cryptomunten?

Cryptogeld is waarde in de bedrag van cryptovaluta. In het Engels noemen ze dit cryptocurrency. Het is een digitale munteenheid en wordt gebruikt als alternatief voor de reguliere valuta. De verwachting is dat het een regulier betaalmiddel wordt voor standaard transacties die je dagelijks doet. Als je online gaat shoppen of je boodschappen haalt in de supermarkt – het duurt niet lang meer voordat je dit met cryptomunten kan betalen. 

Welke soort cryptomunten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten cryptomunten. De bekendste is de bitcoin. De soortnaam wordt ook vaak gebruikt als productnaam voor alle cryptocurrencies. Dat is niet helemaal terecht. Naast de bitcoin zijn er nog veel meer verschillende soorten cryptomunten. Denk hierbij aan bitcoin cash, ethereum, digibyte en ripple. Het beste is om een gespreide portefeuille te kopen om ook het risico te spreiden. 

Hoe koop je cryptomunten?

Cryptomunten koop je via een tussenhandelaar – een zogenaamde broker. Je bent dan zelf volledig verantwoordelijk voor de munten die je koopt. Kijk goed welke broker betrouwbaar is en waar je dus veilig je geld kwijt kunt. Een broker legt vaak op zijn website uit hoe je de munten koopt en welke het beste is om te kopen. Een broker is vaak ook een informatiekanaal voor beginnende en gevorderde crypto investeerders. 

Het verschil tussen een broker en een platform

Een broker is een tussenhandelaar bij wie je crypto kan kopen. Een platform is een online tool waarmee je de cryptomunten verhandelt. Vaak bieden brokers ook hun eigen platform, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. 

Beleggen of traden 

Er is een verschil tussen beleggen of traden. Met beleggen koop je cryptomunten in en doe je er niets mee. Je wacht gewoon hoe de koers zich ontwikkelt. Met traden ben je dagelijks aan de slag en profiteer je van de schommelingen in de koers. Dit is dus meer een actieve vorm. 

Cryptomunten kopen: wel of niet doen?

Als je wil investeren dan hoor je vaak dat het niet verstandig is om te kopen in een stijgende markt. De bitcoin staat nu op een koers van 16.000 dollar en is eigenlijk nog steeds aan het stijgen. Waarom moet je dan toch cryptomunten kopen? De verwachting is dat de koers van bitcoin op 100.000 dollar staat in 2023. Dus als je nu 160 dollar investeert heb je over 3 jaar 1000 dollar. Hoe tof is dat?