Het verhaal van mijn oude klaptelefoontje

Ik weet nog een tijdje geleden dat ik mijn oude Lg wilde laten resetten. Goed, het is misschien een andere zaak dan een telefoon reparatie, maar het kon wel allemaal bij de zaak waar ik toen hulp zocht. Dit oude klaptelefoontje van LG had een zogenaamde pincode, voordat je werd toegelaten op het beginscherm. Beetje hetzelfde idee als wanneer je nu je vingerafdruk moet gebruiken voor het inloggen op bijvoorbeeld je iPhone. Mijn gsm bracht ik dus mee naar die winkel om er naar te laten kijken. Ze zeiden dat ze het voor me zouden bekijken. Een uurtje later zou ik terug kunnen komen, zeiden ze. Zo was ik na een uur weer terug en kwamen ze tot de conclusie dat het telefoontje in orde was, maar dat er uiteindelijk gewoon een nieuwe simkaart in zou moeten. Helaas werkt dit voor LG telefoontjes alleen met een LG simkaart. Wel was ik blij dat ik een duidelijk antwoord had, want ik ben nu eenmaal niet echt een technicus.

Reparaties zijn voordeliger

Ik kan een goed voorbeeld bedenken voor als je met stom toeval per ongeluk je telefoon uit je handen laat glippen. Hierbij even tussendoor: schaf nou een hoesje aan! Dit verlaagt de kans op schade aan je telefoon zoveel meer. Mijn vader liet zijn iPhone dus per ongeluk uit zijn handen glippen. Bam! Gelijk een enorme barst op zijn hele touchscreen. Gelukkig was de telefoon vergoed door zijn werk, dus kon hij een nieuwe krijgen. Maar wat nou als je geen vergoeding of garantie kan ontvangen voor wat voor reden dan ook? Dan kan ik je geruststellen dat je niet altijd maar afhankelijk bent van diensten van je werk of van je mobiele provider. Je kan altijd bij de dichtstbijzijnde reparateur terecht om je mobieltje te fixen.

‘Niet tevreden? Geld terug’

Uiteraard zijn de mensen die jouw mobieltje onder handen nemen vaardige experts. Ze weten net zoveel van het vak als iedere andere telefoon reparateur. Maar het kan ook gewoon voorkomen dat je telefoon andere hulp nodig heeft waar zij niet verder bij kunnen helpen. Hier is dan het mooie: als dit voorkomt, hoef je geen kosten te betalen. Zelfs niet voor het uitgevoerde onderzoek bij je telefoon. Dat is wel zo eerlijk, toch?

Groot bereik en veel opties

Ze kunnen allerlei modellen repareren. Niet alleen maar hoofdmerken als Iphone en Samsung, maar vanzelfsprekend ook Nokia, Lg, Huawei en noem het maar op! Het maakt niet uit hoe oud het model is. Ze hebben er tenslotte altijd de originele onderdelen voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *