Toe aan een nieuw hoofdkussen?

Merk je dat jouw hoofdkussens aan stevigheid verliezen? Moet je ze regelmatig opschudden en ligt het niet lekker? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuw kussen kopen. Over het algemeen moeten deze om de 18 maanden vervangen worden Dit hangt ook af van het soort vulmateriaal. Memory foam kan bijvoorbeeld tot wel 3 jaar meegaan zonder stevigheid te verliezen. De juiste hoofdkussens zorgt voor voldoende ondersteuning gedurende de nacht. Je hoofd wordt zo ondersteund dat je wervelkolom recht ligt zodat je lichaam en spieren kunnen ontspannen. Zo voorkom je vastzittende spieren en oncomfortabele houdingen. Dit zorgt voor een optimale nachtrust zodat je uitgerust wakker wordt. 

Hoe schoon is jouw kussen?

Er zijn verschillende manieren om te controle of je hoofdkussens nog wel goed zijn. Door de kussensloop af te nemen, kun je het kussen controleren op hygiëne. Ruik het nog wel fris of zitten er vlekken op? Aangezien je iedere nacht met je gezicht op het kussen ligt, worden dode huidcellen verzameld en kan er huisstofmijt verzameld worden. Je kussensloop beschermt tegen opname in het kussen zelf, maar lang niet alles. In vochtige ruimtes kan er ook schimmel ontstaan in de kussens. Indien je dit ziet, is het tijd om een nieuw hoofdkussen te kopen. Schimmel kan ademhalingsproblemen en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Veel mensen staan er niet bij stil dat deze problemen te herleiden zijn naar het hoofdkussen waar ze iedere nacht op slapen.

Hoe vind je het perfecte hoofdkussen?

Wanneer je een nieuw kussen kopen wilt, is er genoeg te kiezen. Ten eerste zijn er verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Ieder materiaal heeft zijn eigen eigenschappen. Memory foam zich vormt naar je hoofd en lichaam, waardoor het comfortabel aanvoelt. Dit materiaal is echter niet ademend waardoor je snel kunt gaan zweten. Natuurlijke of synthetische dons is ook populair. Dit materiaal is lichter en voelt zacht aan, en is luchtdoorlatend, terwijl het ook warmte vasthoudt. Latex kussens zijn van zwaar materiaal en voelen stevig aan, maar zijn niet luchtdoorlatend.

Voor welk materiaal hoofdkussen jij kiest, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Ook je slaaphouding is hierop van invloed. Wanneer je een rugslaper bent, zal je geen hoog en stevig kussen nodig hebben. Dit is juist wel fijn wanneer je vooral op je zij ligt. Materiaal dat zich vormt naar je lichaam is erg flexibel, dus ook geschikt wanneer je je vaak omdraait in je slaap. Gemiddeld draaien wij ons wel 40 keer om in onze slaap, dus het is belangrijk dat de hoofdkussens zich gemakkelijk aanpassen aan je houding.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes