Vergeet de Wii U niet

Waarom zou je nog een Wii U kopen tegenwoordig? Daar zijn sterke argument voor die ik hier even uit zou willen zetten voor wel allemaal geconsumeerd worden door de nieuwe switch.

De Switch is zeker goed

De Switch is een briljante move geweest van Nintendo. Voor de langste tijd was het altijd laveren met IE tussen de platforms. Pokemon zat vast op portable, Smash zat vast op de grote console. Die brug heeft Nintendo proberen te slaan door smash uit te brengen op de DS, maar dat was toch niet de ervaring die ze wilde geven. Dat veel makers klem zaten door de beperking van portable was te merken aan de nieuwe Pokemon. Opeens kom je erachter dat het willekeurig tegenkomen van Pokemon in het gras en tussenoplossing was omdat in het wild tegenkomen er niet in zat. Het ontketenen van de visie van deze makers is een grote plus voor de switch.

Maar…

De Switch is niet het panacee voor al je Nintendo behoeftes. Ten eerste is er een belangrijk obstakel wat de Switch onder de Wii U plaatst: Prijs. Nu de Wii u uit de roulatie is zogezegd kan je deze voor een habbekrats oppikken zoals hier (Wii u kopen) of hier (Wii U). Voor minder dan een derde van de prijs kan je een Wii U oppikken. Dat voordeel qua prijs werkt niet allen voor de console zelf, het geld ook voor de spellen. Deze zijn nu ook makkelijk de helft van wat ze origineel gekost hebben. Zo kan je ontzettend veel speelplezier voor heel weinig pecunia krijgen.

Samen is leuker

De Switch probeerde dit probleem wat te verbloemen in hun reclames maar als je met meerdere mensen wilt spelen heb je al snel meerdere switches nodig. Zeker voor de competitieve spellen waar je wat meer knopjes tot je beschikking wilt hebben is een enkele Switch niet de beste oplossing. Met een Wii U echter kan je gemakkelijk meerdere controllers koppelen. Deze zijn bovendien goedkoper, en de meeste spellen zijn er op ingericht. Met één Wii U kan je voor een zacht bedrag met 8 man Mario Kart spelen, op de Switch zie ik dat niet zo snel gebeuren.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes