LED strips for life

Ik heb recentelijk iets ontdekt, wat ik maar al te graag met je deel. De laatste tijd merkte ik namelijk dat ik iets miste binnen mijn eigen huis. Ik kon het niet helemaal plaatsen, maar ik had het idee dat er iets beter kon, een kleine aanpassing waarmee het toch allemaal iets meer joie de vivre kan krijgen. Inmiddels heb ik ontdekt wat dit stukje joie de vivre dan wel is, en je zal het niet snel raden, maar het antwoord is led strips.

RGB led strip

Je weet inmiddels wel dat ik een groot fan ben van computers, en dit is dan ook de eerste toepassing waar ik led strips voor heb gebruikt. Door de led strips op de juiste plek te plaatsen binnen en achter mijn pc, heb ik inmiddels een ontzettend gave verlichting in mijn werkplek.

Een led strip geeft namelijk net even wat meer licht op plekken waar je niet wist dat je het nodig had. Zo bijvoorbeeld ook achter je verschillende schermen. Ik heb dit nu gedaan bij mijn twee pc monitors, alsook bij mijn TV. Dit geeft namelijk een mooi soort diepte effect. Uiteraard kan je met de RGB led strip zelf kiezen in elk welke kleur je hem wilt, en zo kan je hem altijd afstemmen op de juiste setting.

Ledstrip warm wit

Je kan er ook voor kiezen om een led strip in het wit te kiezen. Dit is mooi voor bijvoorbeeld in je keuken, of in een koof in de woonkamer. Zo heb ik het nu bijvoorbeeld geïnstalleerd in mijn keuken, onder mijn keukenkastjes. Geen groot licht vanuit een enkele bron meer, maar juist redelijk zacht licht wat verspreid is over de breedte van mijn keukenkastjes.

Ben je nou van plan om zo’n led strip in het zicht te hangen, zoals bijvoorbeeld bij de keukenkastjes, gebruik dan wel een led strip profiel. Dit is eigenlijk een soort plaatje wat je er overheen legt, waardoor het licht meer gedempt wordt, en uitgespreid wordt over de gehele lengte. Geloof me, zo’n egale verspreiding van het licht is wat je wilt. Eerst had ik het zonder het profiel opgehangen, maar dat was toch net te fel met al die losse lichtjes. Met het profiel kreeg het een echt professionele look.

Andere toepassingen

Er zijn ook zeker andere toepassingen te bedenken voor led strips. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je trap treden te voorzien van led strips om het goed zichtbaar te maken. Denk er eens over na en je zal vast van alles kunnen bedenken!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes