Tegenwoordig is iets wat je steeds vaker voorbij ziet komen: IP camera’s. Maar wat zijn dat nou eigenlijk? Wat kan je ermee doen en wat is het verschil met de wifi camera’s die je misschien wel kent? Je leest het allemaal in dit blog!

Beginnen bij het begin

Misschien is het een goed idee om eerst even de basics van een bewakingscamera uit te leggen. Er zijn over het algemeen twee verschillende soorten camera te onderscheiden. Dit zijn A) een wifi gestuurde camera en B) een IP camera.

Een camera over wifi verbinding

Laten we beginnen met een camera die is verbonden via het wifi-netwerk. Een voordeel wat veel mensen in dit type camera zien is dat hij draadloos te bevestigen is. Het enige waar je op moet letten is de voeding. Verder hoef je nergens draden te leggen, terwijl dit bij een IP camera wel het geval is. Door de draadloze verbinding is de betrouwbaarheid van de werking van dit type camera in sommige gevallen slechter, evenals de kwaliteit van de beelden. Zorg daarom altijd voor een goede en sterke verbinding wanneer je dit type camera wil installeren.

IP camera’s

Dan hebben we de IP camera’s. Er wordt ook wel naar dit type camera gerefereerd als PoE camera, wat voor Power over Ethernet betekent. Door de bekabeling hebben dit type camera’s een constante verbinding met het netwerk. Dit garandeert ook continue beveiliging. De kabels zorgen er ook voor dat de data die wordt opgenomen op een zo snel als mogelijke manier wordt verzonden naar de hoofd computer. De bedrading voorkomt ook dat de camera geblokkeerd kan worden door indringers van buiten af. Kortom: IP camera’s zijn een mooie investering om je huis te beveiligen. Kijk vooral eens op IPcam-shop naar alle mogelijke modellen!

Conclusie

Zoals je hier boven heb kunnen lezen zijn PoE camera’s op verschillende vlakken een stuk betrouwbaarder dan camera’s met wifi verbinding. Dit betekent niet dat je zelf nooit meer hoeft te kijken naar camera’s met wifi verbinding hoor, dit zijn namelijk ook degelijke camera’s maar dan met andere kwaliteiten.

Maar toch, als jij jouw huis wilt beveiligen en er zeker van wilt zijn dat je geen enkel moment mist in de beelden is het wellicht toch verstandiger om voor een IP camera te kiezen. Deze zijn namelijk wel wat meer te vertrouwen dan een camera die verbonden is via de wifi. Ga voor zekerheid, ga voor een IP camera!