De uitvinding van de e-bike vind ik de meest geweldige van de afgelopen jaren. Je kunt op een e-bike veel langere afstanden fietsen met veel meer gemak, en dit maakt je eigen stad en land verkennen veel leuker. Zeker als je wat meer last hebt van klachten, misschien omdat je wat ouder bent, kan dit het plezier van het fietsen weer geheel terugbrengen. En dat is prettig! Maar als je opzoek bent naar een e-bike, zal je ook merken dat er ontzettend veel keuze is en het best lastig is welke e-bike je moet aanschaffen. Om hierbij te helpen heb ik in deze blogs een aantal tips en wat informatie op een rijtje gezet! 

Soorten 

Wil je een elektrische fiets kopen? Dan heb je dus veel verschillende soorten e-bikes. Allereerst kan je kiezen uit een elektrische damesfiets of elektrische herenfiets, of een e-bike met een lage instap. Dit verschil zit hem dus in de vorm van het frame en de fiets. Daarnaast kan je kiezen tussen verschillende motoren in de e-bike. Het gros van de fietsen die tegenwoordig wordt verkocht heeft een middenmotor, omdat zo’n motor ervoor zorgt dat je het makkelijkste fietst en de meeste ondersteuning krijgt. Maar ook een motor op het achterwiel of voorwiel bestaat. Tot slot kan je natuurlijk nog kiezen uit allerlei merken en kleuren fietsen, maar dit is vooral een kwestie van smaak. En tegenwoordig hebben de meeste elektrische fietsen ook wel een erg hippe uitstraling, dus maakt het niet heel veel uit! 

Extra hulp met kiezen 

Als je na deze informatie nog steeds veel moeite hebt met kiezen, wat ik zou begrijpen, kan je ook nog kiezen voor extra hulp met deze keuze. Je hebt allereerst veel verschillende testen en kieswijzers online waarbij je jouw voorkeuren in kunt vullen en hier de ‘perfecte’ e-bike voor jou uitkomt. Natuurlijk is dit geen exacte wetenschap en kan je hierdoor niet voelen hoe de fiets fietst. Als je dit wil weten kan je naar een fietsenwinkel gaan. Je kunt kiezen uit ‘gewoon’ een fysieke winkel of een fietsenwinkel die is aangesloten bij een webshop, zodat je na het testfietsen je fiets online kunt bestellen. Dit vinden sommige mensen makkelijker vanwege minder lange wachttijden en omdat je fiets dan thuisbezorgd wordt. Mijn advies is in ieder geval om zeker even op verschillende fietsen te testrijden zodat je ook het verschil in motor en vorm van het frame kunt ervaren. 

Heel veel succes! 

Ik hoop dat mijn informatie en tips de lezers onder jullie die een elektrische fiets willen kopen een beetje geholpen hebben. Ik wens jullie in ieder geval heel veel succes met het kopen van een fiets en veel fietsplezier!