Al sinds ik heel jong ben rijd ik paard. Voor mij is het de geweldigste sport die er bestaat! Dus toen ik op een leeftijd kwam dat ik zelf een paard kon kopen, kan je natuurlijk begrijpen dat ik door het dolle heen was. Een paard hebben daar komt veel bij kijken en ik heb dan ook van tevoren veel research gedaan. Helaas was ik één klein dingetje vergeten; namelijk dat ik ook een paardentrailer nodig had! Gelukkig was een goede paardentrailer een eitje met de tips die ik kreeg van een vriendin. En die tips zal ik speciaal voor jullie in deze blog delen! 

Online 

Een paardentrailer kopen kan namelijk makkelijk online. Op de website Trucks.nl verkopen ze alles wat je maar kunt wensen aan vervoer. Zo verkopen ze bijvoorbeeld bedrijfswagens, auto’s, containers, onderdelen, enzovoort. Maar buiten dit verkopen ze dus ook paardentrailers! Onder het kopje auto’s en het subkopje aanhangwagens kan je buiten ‘gewone’ aanhangwagens ook de paardentrailers vinden. Je krijgt een lijst met informatie over verschillende paardentrailers en kunt dus vergelijken qua prijs, model, gewicht, hoe nieuw de trailer is, het model, etc. Voor ieder wat wils dus! 

Een goede trailer 

Als je zo’n lijst te zien krijgt kan het natuurlijk alsnog lastig zijn om te kiezen voor welke paardentrailer je uiteindelijk gaat. Wat belangrijk is om op te letten bij een goede paardentrailer is dat allereerst de trailer een goede wegligging heeft. Dit zorgt ervoor dat de trailer stabiel blijft en het paard niet te veel heen en weer wordt geschud. Dit is natuurlijk niet fijn voor het dier. Ook is het voor het comfort van het dier belangrijk dat er genoeg licht en zuurstof de trailer binnen kan komen. Tot slot is het fijn als het dier genoeg ruimte heeft. Denk er dus goed aan als je een groter paard wil vervoeren, je hier ook rekening mee houdt bij het uitkiezen van de trailer. Bij een pony of veulen zal je hier natuurlijk veel minder last van hebben, en zijn vaak alle trailers wel prima wat betreft grootte.  

Rijbewijs 

Tot slot wil ik jullie paardenliefhebbers nog meegeven dat je niet alle paardentrailers mag rijden met je gewone rijbewijs B. Welk rijbewijs je nodig hebt is afhankelijk van het gewicht van de trailer plus het gewicht van je paard. Reken dit dus altijd eventjes uit! Boven de 3500 kilogram (van het gecombineerde gewicht) heb je namelijk een rijbewijs BE nodig in plaats van het gewone rijbewijs B.