Waarom je een SEO specialist moet inschakelen

Voor elk bedrijf is het lastig om hoog in de zoekresultaten te komen van een zoekmachine als je hier geen verstand van hebt. Online zijn er namelijk ontzettend veel concurrenten te vinden. Daarom is het belangrijk dat je je bedrijf online goed vertegenwoordigt. Om die reden zou elk bedrijf een SEO specialist westland moeten inschakelen. Maar wat is SEO precies? En waarom zou een bedrijf zich hierin moeten verdiepen? Daar vertellen we je graag meer over. In deze blog lees je daarom alle dingen die je moet weten over SEO.

Wat is SEO?

SEO is een term waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Het is een afkorting voor Search Engine Optimization. Dit houdt in dat je de positie van je bedrijf op het internet verbetert door gebruik te maken van bijvoorbeeld goede zoekwoorden. Je hoeft dit natuurlijk niet zelf te doen. Een SEO specialist zorgt hier namelijk voor. Deze persoon wijdt zich compleet toe aan het goed vindbaar maken van jouw website in een zoekmachine. Hij verbetert dus jouw positie online door middel van bijvoorbeeld linkbuilding. Wanneer je een SEO specialist inschakelt kun jij je dus gewoon focussen op jouw werk.

Hoe gaat een SEO specialist te werk?

Een SEO specialist probeert op verschillende manieren om jouw website zo hoog mogelijk te laten verschijnen in een zoekmachine. Des te hoger jouw website verschijnt in een zoekmachine, des te meer data clicks je krijgt. Mensen zijn namelijk eerder geneigd om te kiezen voor websites die helemaal bovenaan verschijnen. De SEO specialist moet hiervoor goede en relevante content schrijven. Daarom werkt hij vaak ook samen met copywriters. Samen zorgen zij ervoor dat de website van zo goed mogelijke kwaliteit en relevantie is. Ook moet er een goede linkstructuur worden gemaakt waardoor zoekwoorden linken naar jouw website. Het klinkt allemaal misschien een beetje ingewikkeld, maar het wordt dus allemaal voor je geregeld! Jij houdt je bezig met waar jij het beste in bent en de SEO specialist zorgt ervoor dat jij zo veel mogelijk klanten kunt binnenhalen.

Verschil SEO en SEA

SEO wordt nog vaak verward met SEA. Het verschil tussen de twee is het volgende. Voor SEA betaal je namelijk de zoekmachine zodat jouw website helemaal bovenaan de zoekpagina verschijnt. Bij SEO is dit niet het geval. SEO gaat dus op verschillende manieren proberen om hetzelfde effect te krijgen, zonder dat je hiervoor een advertentie moet kopen en dat is natuurlijk wel zo fijn om te weten.


Geplaatst

in

door

Tags: