Werken vanuit huis

Momenteel is thuiswerken zo ongeveer een van de meest gehoorde termen. Door de nog steeds voortdurende pandemie is het advies nog steeds om zoveel mogelijk thuis te werken. Niet in alle bedrijfstakken is dit mogelijk. Maar indien mogelijk wordt dit nu massaal gedaan. Thuiswerken heeft nogal wat aanpassingen tot gevolg. Niet iedereen heeft zomaar een werkruimte ter beschikking. Ook het vanuit huis werken met kleine kinderen is even wennen. Een zakelijk telefoongesprek voeren met spelende kinderen op de achtergrond is niet ideaal. Er wordt wel creatief omgegaan met het verzorgen van een thuiswerkplek. De schuur, de garage of een hoekje in de slaapkamer zijn veel gekozen opties om er maar het beste van te maken. Een goede stoel en bureau zijn wel een eerste vereiste om gezond en goed je werk te kunnen doen. En verder is het roeien met de riemen die je hebt en hopen dat je snel weer naar je vertrouwde werkplek terug kan gaan.

Contact met je collega’s

Als je thuis aan het werk bent mis je natuurlijk de gezelligheid van je collega’s om je heen. Ook het even overleggen over bepaalde zaken en het vergaderen ziet er niet meer zo uit als voorheen. Vrijwel alle contacten zullen nu per telefoon of mail verlopen. Vergaderingen met collega’s zullen veelal plaatsvinden via Microsoft Teams. Online, met beeld, is dit een prima mogelijkheid om toch ook thuis de dagelijkse gang van zaken met je collega’s te bespreken. Ook het delen van documenten is mogelijk zodat alle stukken voor iedereen in de vergadering inzichtelijk zijn. Op deze manier kan het kantooroverleg toch nog doorgaan en alle belangrijke zaken besproken worden. Tussen het werken door is het aan te raden om voldoende pauze te nemen en even lekker bij te komen in je leren fauteuil. In veel huiskamers zien we tegenwoordig een bartafel staan. De standaard eettafel is ook nog steeds populair maar de bartafel wint aan populariteit. Aan je bartafel is thuiswerken ook een prima optie je zit wat hoger en je hebt eerder de neiging om meer rechtop te zitten dan aan een gewone lage tafel.

Hoe lang blijven we nog thuiswerken?

Voorlopig blijft thuiswerken de norm, de overheid heeft aangegeven dat dit gedurende de pandemie nog zoveel mogelijk nageleefd moet worden. De meeste Nederlanders vinden dat geen probleem. Hoewel het praatje bij het koffieapparaat en de verandering van omgeving worden gemist, wil bijna de helft van de werknemers dit ook na de coronacrisis voor een deel blijven doen. Voor mensen met kinderen ligt dit deel aanzienlijk lager. Ook bedrijven zullen hier steeds meer op in moeten spelen om alles toch op een verantwoorde en winstgevende manier draaiende te houden.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes