Nu de zomer in aantocht is, merk je dat een goede terrasoverkapping of terrasscherm toch wel heel erg fijn is voor klanten die graag de schaduw opzoeken of voor jezelf in de tuin als de zon volop schijnt. Er zijn veel mogelijkheden, dus waar wacht je nog op? In dit blog lees je alles over de verschillende soorten zonwering en krijg je advies over wat voor jouw horecazaak of tuin het meest geschikt kan zijn.

Terrasscherm voor je horecazaak

Een terrasscherm is echt een toegevoegde waarde voor uw horecazaak. U wilt dat ongeacht het weer de gasten kunnen genieten op het terras. Schaduw en daarmee verkoeling warme zomerdagen en warmte als het in de avonden frisser wordt. Een terrasscherm voor uw horecazaak biedt deze oplossingen. Daarnaast is het natuurlijk een stijlvolle aanwinst op terras waarmee u klanten aantrekt en die graag terugkomen.

Er zijn diverse terrasschermen horeca verkrijgbaar, afgestemd op de wensen van de ondernemer wat betreft design, functionaliteit en budget.

Terrasoverkapping voor je tuin

Een terrasoverkapping kan erg handig zijn in de zomer. Zo kun je toch van het buitenleven en je tuin genieten als het buiten warm en zonnig is door de schaduw op te zoeken. Daarnaast beschermt een overkapping je ook tegen regen. Er zijn verschillende soorten terrasoverkappingen die je op maat kunt laten maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een terrasoverkapping op maat met een dak van glas of doek. Dit is ideaal als je toch wat zon wilt laten door, maar niet wilt dat het te warm wordt onder de overkapping. Een andere optie is een terrasoverkapping met lamellen. Dit is handig als je de overkapping helemaal open wilt kunnen zetten, maar ook wilt kunnen dichtmaken. Welke optie je ook kiest, je kiest zelf hoeveel zon je wilt toelaten. Zo kun je altijd genieten van de buitenlucht, ongeacht het weer!

Het kiezen van de juiste kleur zonneschermdoek kan erg lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende kleuren doeken beschikbaar. Buiten te kijken naar het hoe het design eruit komt te zien in vergelijking met de stijl van je huis, is het ook belangrijk te kijken naar goed goed het doek de zonnestralen weert.

Geïntegreerde zonneschermen

Deze schermen worden verwerkt in de gevel van de woning. Je hebt dan geen zichtbare cassette aan de gevel. Dit resulteert in een strak afgewerkte en een moderne uitstraling van je huis.

Bediening van het zonnescherm

De meeste zonneschermen zijn tegenwoordig elektrisch te bedienen en niet meer met een ouderwetse draaistang. Dit kan tegenwoordig met een wandschakelaar, afstandsbediening of zelfs met je smartphone of tablet. Ook zijn er modellen die over een zon- en windsensor beschikken, hierbij wordt het zonnescherm door de sensor bediend rekening houdende met de weersomstandigheden.