Een goed B2B e-commerce platform werkt!

Wanneer je een kleine webshop, met een paar producten hebt, dan kun je alle orders over het algemeen zelf wel aan. Je ververst iedere paar minuten je pagina om te kijken of er een nieuwe bestelling is binnengekomen en die handel je dan direct af. Maar wat nu als je een B2B webshop hebt? De kans is dan heel groot dat je ondergesneeuwd raakt in de bestellingen. Dat moet anders kunnen. En dat kan het ook. Door gebruik te maken van een goed B2B e-commerce platform maak je het jezelf en je klanten een stuk gemakkelijker.

Spits je B2B e-commerce platform toe op een bepaalde klant

Iedere klant, online of fysiek, wil graag het gevoel hebben dat hij bijzonder is. Het is dan ook aan te raden je B2B e-commerce platform op een specifieke klant toe te spitsen. Door gebruik te maken van B2B ecommerce software kun je dat zonder al te veel problemen regelen. Deze software maakt voor iedere klant een portal waarin precies die zaken worden aangeboden waar deze klant interesse in heeft. Zelfs catalogie kunnen specifiek op een klant worden gericht. En wist je dat dat ook geldt voor speciale aanbiedingen?

Aanbiedingen in een webshop nodigen uit tot kopen

Als je klant regelmatig kantoorartikelen koopt in jouw B2B webshop, dan kan het zomaar zijn dat hij genegen is om in te gaan op een speciale aanbieding van bureaustoelen. Doordat je een B2B e-commerce platform met bijbehorende B2B ecommerce software gebruikt, hoef je deze informatie alleen maar in te even. Het systeem doet dan de rest. Je hebt zelf de controle en die hou je ook, alleen hoef je er niet meer iedere minuut van de dag mee bezig te zijn.

Hou je voorraad actueel

Er is voor een klant, niets zo vervelend als na het afrekenen het bericht krijgen dat een bepaald product tijdelijk niet leverbaar is. Dit ontmoedigt de klant om een volgende keer bij jou te komen shoppen. En zeker wanneer je als B2B webshop levert aan grote afnemers, moet het in een oogopslag duidelijk zijn welke producten op voorraad zijn en wat de levertijd is. Met het B2B e-commerce platform zorg je voor die duidelijkheid.