Hoe kan je als bedrijf duurzamer opereren?

Duurzaam ondernemen hoeft niet moeilijk te zijn. Dit is echter wel het beeld wat er is ontstaan door de jaren heen. Veel mensen denken dat het duur is of dat het te moeilijk is om over te stappen van de oude methode. Denk jij er als ondernemer net zo over? Denk dan nog een keer en lees dit blog goed door. Hierin behandelen we namelijk vrij simpele manieren voor ondernemers om hun bedrijf te verduurzamen. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Let op het energieverbruik

Je wil natuurlijk een fijne omgeving verzorgen voor jouw werknemers, dat is volkomen begrijpelijk. Je kunt dit doen door planten te plaatsen, goed voor de akoestiek te zorgen en… een duurzamere werkplek. Hoe je dit creëert is vrij simpel.

Je kunt bijvoorbeeld de tl buizen of andere bestaande verlichting vervangen door LED lampen. Deze zijn echt energiezuinig en al helemaal als je ze combineert met tijdklokken of bewegingssensoren. Op deze manier gaan ze aan en uit wanneer er mensen in het pand zijn.

Let ook op het gebruik van airco. Het is fijn voor de verkoeling, maar het is niet altijd even nodig. Je kunt ook een paar ramen open zetten en het op deze manier door laten luchten. Je kunt ook zorgen voor zonewering om bepaalde ruimtes koeler te houden.

Ga het bedrijfsafval scheiden

Dit is iets wat je wellicht al uit jouw privéleven kent: afval scheiden. Nu is het moment aangebroken om het een stapje verder te trekken: bedrijfsafval scheiden. Zonder dat je erbij stilstaat, produceer je per persoon, per week best wel wat afval. Als dit allemaal in één bak gegooid wordt aan het einde van de week zou dat erg zonde zijn. Het is namelijk een kleine moeite om een gescheiden afvalbak te gebruiken.

Zo kan je er één in ieder kantoor zetten en de bakken afzonderlijk weggooien. Dit maakt het scheiden van afval op kantoor wel erg makkelijk!

Gebruik gerecycled papier

Als laatste in dit rijtje past het gebruik van gerecycled papier, vind je ook niet? Dit is net zoals het scheiden van jouw afval echt een van de meest laagdrempelige dingen om te veranderen. Ga eens in gesprek met jouw leverancier of de plek waar jij jouw papier vandaan haalt voor interessante mogelijkheden om over te stappen naar het gebruik van gerecycled papier.

Door gebruik te maken van gerecycled papier en andere circulaire producten draag jij een steentje bij aan een betere wereld. Wacht niet langer en begin nu met duurzaam ondernemen!