Ben jij toe aan een nieuwe badkamer of badkamermeubel?

Ben jij jouw huidige badkamer helemaal beu of wil jij gewoon een keer iets anders? Koop dan nieuwe badkamermeubels. Je hebt niet altijd een hele nieuwe badkamer nodig, een aantal nieuwe meubels zijn ook een hele verandering. Denk hierbij aan een nieuwe wastafel, douchecabine, bad, radiator etc. Een complete nieuwe badkamer kopen kan natuurlijk ook. In deze blog lees je meer over de keuzes die je moet maken als je je badkamer gaat vernieuwen.

Waar moet je aan denken als je een nieuwe badkamer koopt?

Als je een nieuwe badkamer gaat kopen moet je van te voren goed nadenken over wat je wilt. Maar je moet ook zeker nadenken over wat je niet wilt. Een nieuwe badkamer kopen is een grote investering dus je moet wel tevreden zijn met wat je krijgt. Laat je van te voren goed informeren door een goed bedrijf. Een badkamer is een belangrijk gedeelte van je huis dus als jij een mooie, nette badkamer hebt is dat al een pluspunt.

Welke meubels zijn belangrijk in een badkamer?

Badkamermeubels zijn er in allerlei soorten en maten. Een belangrijk aspect van een badkamermeubel is toch wel de uitstraling. Een andere kleur of ander materiaal kan al een heel groot verschil maken. Je hebt tegenwoordig ook meubels waar al een wastafel bij inbegrepen zit. Dit is natuurlijk heel fijn omdat de wastafel dan precies aansluit op het kastje! Ook heb je wandmeubels. Deze moet je aan de muur bevestigen en hoeven niet meer op de grond te staan waardoor de onderkant niet meer nat kan worden. Hoe handig is dat! Je moet ook nadenken over hoeveel kastjes en lades je in je badkamer wilt. Heb je veel spullen of juist weinig? Veel mensen denken dat het eenvoudig is om een nieuwe badkamer te kopen maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Bereid je dus goed voor en schaf niet zomaar iets aan zonder eerst uitgebreid te oriënteren.

Is een dichte of open douchecabine het beste?

Een dichte douchecabine is in veel opzichten fijner dan een open douchecabine. Dit voorkomt namelijk dat er water in de rest van de badkamer komt. Met douchen spettert er altijd nog veel water rond waardoor je de hele badkamer alsnog kan afdrogen. Met een dichte douchecabine heb je daar dus geen last van! Ook blijft de warmte in de douchecabine hangen waardoor het niet zo koud is als je de douche uitzet. De douchecabines kan je ook bestellen in verschillende maten en kleuren. Je hebt zelfs douchecabines met afzuiging, een cabine met dak of achterwand. Er is tegenwoordig zoveel keus dus er zal vast wel iets tussen zitten dat perfect past in jouw nieuwe badkamer!