De voordelen van tapijttegels

De tijd waarin we nu leven is ideaal voor uitgestelde plannen die je eigenlijk al jaren geleden uit had willen voeren, maar waar je steeds maar geen tijd voor had. Bij mij was dit het restylen van mijn woonkamer. Na een aantal jaar dezelfde stijl werd het hoog tijd voor iets anders. In de afgelopen jaren heb ik wel een aantal keer meubels verplaatst of zelf weggedaan en wat nieuws gekocht, maar echt een andere stijl heb ik niet kunnen creëren. Tot twee maanden geleden. Eindelijk heb ik door de lockdown even tijd voor dingen als dit. Laten we er maar eens een keer iets positiefs over proberen te zeggen toch? Ik besloot mijn hele interieur om te gooien en daarbij stuitte ik op een restpartij tapijttegels. Fantastisch! Had ik dit maar eerder ontdekt. Hieronder de voordelen die ik over tapijttegels ontdekt heb op een rijtje.

Makkelijk te leggen

Tapijttegels zijn enorm makkelijk te leggen. Je kunt ze direct plaatsen op een vlakke ondergrond en hebt hierbij geen ondervloer nodig. In principe hoef je de tegels eigenlijk niet eens vast te lijmen of te bevestigen op een andere manier. Wanneer je de vloer vol gelegd hebt houdt het elkaar op zijn plaats. Een ander voordeel is dan natuurlijk ook dat de tegels weer enorm makkelijk te verwijderen zijn. Je kunt ze zonder dat je ze kapot hoeft te maken meenemen met een verhuizing of ze bijvoorbeeld na een tijdje in een andere kamer leggen.

Vervangen

Mocht het gebeuren dat er een nare vlek in je tapijt komt vanwege een omgevallen glas rode wijn. Of hebben de kinderen iets te enthousiast zitten kleien en plakken er allerlei rode en blauwe stukjes klei in je tapijt? Je hoeft alleen maar een nieuwe tegel te halen en je kunt de vieze of kapotte tegel eruit halen en de nieuwe neerleggen. Je hoeft dus niet je hele tapijt eruit te slopen wat je waarschijnlijk sowieso niet gaat doen voor een flinke vlek. Maar nu hoef je dus ook niet meer te leven met die irritant vlek in je tapijt. Wat een uitkomst!

Wees creatief

Wanneer je de kleur van je tapijt even zat bent zou je ervoor kunnen kiezen een aantal tegels van een andere kleur aan te schaffen. Je kunt vele verschillende soorten patronen maken met de tapijttegels. Kies je voor een schaakbord of creëer je wellicht een soort mandala in je tapijt? Wees creatief en leef je helemaal uit!