De feestdagen zijn bijna hier, en daar heb je natuurlijk de perfecte outfit voor nodig. Of het nou een simpel etentje is met de familie, of een groot feest, je outfit moet bij de feestelijke sfeer passen. 

De kleding

De perfecte outfit bestaat eigenlijk uit twee delen. Het belangrijkste deel is de kleding zelf. De kleding is het eerste waar mensen naar zullen kijken. Tijdens de feestdagen zijn glitters heel populair. Dit is immers de tijd om te stralen, letterlijk dus. Wanneer je een felle outfit hebt, zul je de rest simpel moeten houden. Dus geen sprankelende accessoires erbij. Wanneer je kiest voor een simpele outfit, kun je juist sprekende accessoires gebruiken. Met een simpele outfit bedoel ik niet een jutezak of een spijkerbroek, maar een minder opvallende kleur, of niet heel bloot. Naast een jurk of rok, kan een mooie jumpsuit ook heel mooi staan. Dit is nog steeds vrouwelijk, maar ook wat stoerder. Het straalt meer ‘power woman’ uit. Wanneer mannen echt chique willen, kunnen ze in een pak gaan, of in ieder geval een nette blouse. Vindt je dat net iets te veel, kan een mooie sweater ook leuk zijn. 

Accessoires

Naast de kleding, zijn ook de accessoires heel belangrijk. Want je kunt wel de perfecte jurk gevonden hebben, maar als je niet de juiste schoenen, sieraden en haar erbij hebt, is het alsnog geen perfecte outfit. Voor de schoenen werkt zwart bijna altijd wel, tenzij je bepaalde blauw tinten draagt. Hakken zijn natuurlijk leuk, maar wanneer je daar niet goed op kan lopen, kunnen nette instappers ook gewoon. Zolang je maar niet in je afgetrapte sneakers aankomt lopen. Ditzelfde geldt voor mannen. Sieraden zijn voor mannen wat anders dan voor vrouwen. Mannen kunnen in sommige gevallen een horloge dragen, behalve bij white tie evenementen. De hoeveelheid en soort sieraden die vrouwen dragen, hangt af van de kleding. Zoals gezegd wil je bij een sprankelende jurk niet te veel sieraden dragen, terwijl bij een simpelere outfit je best wat glitterende sieraden kunt dragen. Ditzelfde geldt voor het haar. Hoe je je haar draagt, is afhankelijk van de kleding en accessoires die je draagt. Als je de aandacht bijvoorbeeld naar je oorbellen wilt brengen, is het leuk om je haar op te steken. Als man kun je vaak niet veel met je haar doen. Maar wanneer je van jezelf niet veel haar hebt, kun je er wel voor kiezen om voller haar te nemen. Ben je alle grapjes over je haar helemaal zat en wil je er iets aan doen? Dan kun je het beste voor een haartransplantatie in Turkije gaan. Dit is goedkoper dan in Nederland, maar heeft wel de innovatieve behandeltechnieken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *