Voor ieder stel komt er een eind aan de wittebroodsweken. Dat is helemaal niet erg en hoort er ook gewoon bij. Het onderzoekende en spannende van de verliefdheid en een nieuwe vlam is er af, en je bent helemaal ingeburgerd in het leven van elkaar. Wanneer je al wat langer samen bent, kan het daardoor wel soms voelen alsof er helemaal geen spanning meer is. Dan loop je zelfs het risico om langs elkaar heen te gaan leven. Zelf ken ik het heel goed. Ik was gek op mijn partner maar op deze manier was ons ‘samen zijn’ gewoon saai. Met deze tip heb ik mijn relatie toen ik op dat punt zat, kunnen redden.
Let op, dit is geen garantie

Tijd voor elkaar

Ik was niet heel veel bezig met het feit dat mijn relatie in een sleur was geraakt. Maar toen ik een beetje op internet aan het niksen was, kwam ik ineens langs een artikel over daten. Dat was lang geleden, ik besloot het daarom te lezen en was verbaasd toen ik zag dat het over daten ging tussen bestaande koppels. In het artikel bleven ze benadrukken hoe belangrijk het was om tijd voor elkaar te maken. Dus ik stelde een idee op en besprak dat s’ avonds met mijn partner. Deze was in eerste instantie verbaasd over mijn idee van de sleur maar toen ik uitlegde wat ik bedoelde, snapte hij me helemaal.

Maak het belangrijk

Iedere week hebben we nu een date avond. We doen dit nu al een jaar en we hebben allebei één keer verzet. Hij omdat zijn moeder jarig was en ik omdat ik naar het ziekenhuis moest. Verder hebben we de belangrijk afspraak om het niet te verzetten en de, voor ons donderdagavond, date avond prioriteit te maken. We hebben dan naast onze wekelijkse date de regel 1, 2, 3. Dat betekent het volgende: 1. Eén keer per week hebben we een avondje samen, dan koken we samen of kijken we een film, of springen in de hottub. 2. Eén keer in de twee weken gaan we uit, uiteten, stappen etc. 3. Eén keer in de drie maanden gaan we even weg, een weekendje samen.

Op die twee keer na is het ons het hele jaar gelukt en ik kijk er iedere keer naar uit. De wekelijkse avonden verschillen van relaxed op de bank hangen tot spellen spelen en ook met de andere uitjes proberen we iedere keer iets anders te doen. Het heeft mijn relatie gered, misschien doet het dat ook voor de jouwe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *