Ik ga even wat over mezelf vertellen. Ik ben een jongen die een groot deel van zijn leven in de stad gewoond heeft. Misschien verwacht je het daarom ook niet als ik vertel dat ik altijd verlangd heb naar een leven op een typische boerderij. Iedere ochtend om 6 uur opstaan, ontbijten met een flink bord boterhammen en een grote kop koffie. Vervolgens dan naar het grote veld om aan te slag te gaan met de tractor. Een uur later de koeien melken en even later de stallen uitmesten. Kortom: leven als een echte boer. Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Hoe dan ook, het is natuurlijk allemaal veel zwaarder dan dat de meesten en ik denken. Ik zal het waarschijnlijk en helaas niet lang volhouden, maar misschien is dit blog wel een interessante voor de echte agrariërs.

Boeren onder elkaar

Er bestaan uiteraard organisaties die het mogelijk maken om een systeem in kaart te brengen waarbij je als boer op expert op het gebied van landbouw, veehouderij en tuinbouw. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gehoord van het bedrijf De Boer Drachten? Dit bedrijf is zeer ervaren in vrijwel alles van de landbouwsector. Ze leveren een goede ton aan producten die uitermate geschikt zijn voor de agrarische werkers en ook doe-het-zelvers. Je moet er dus echt van houden om de handen uit de mouwen te steken! Ze zijn dus tevens ook erg populair bij de doe-het-zelvers. Ik schat wel dat je enige ervaring nodig hebt met bepaalde apparatuur zoals een zaag of bijvoorbeeld een grote boormachine. Zolang je het dus maar veilig houdt! Eventueel is het aanschaffen van een veiligheidsbril ook wel slim.

Klussen op goede temperatuur

Als echte vakman of ervaren doe-het-zelver ben je er vast wel mee bekend dat je af en toe moet werken in een onaangename omgeving. Het is zeker niet leuk als je moet werken in een koude of frisse omgeving. Bekende voorbeelden zijn bijvoorbeeld de schuur, de garage of in je eigen werkplaats. Een luxe verwarming zal je daar niet snel tegenkomen en het is ook een beetje overbodig om er daar een te plaatsen. Je bent er immers niet zo vaak als doorgaans in je woonkamer. Is een werkplaatskachel dan geen goed alternatief? Het is makkelijk te verplaatsen en maakt de gehele kamer snel warm. Denk er wel aan om hem altijd uit te schakelen wanneer je er geen gebruik van maakt. Het kan namelijk riskant zijn om het aan te hebben, zeker in de buurt van ontvlambare voorwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *