portemonnee in pak

Bijna iedereen wenst wel eens wat meer geld te hebben, en waarschijnlijk zijn een aantal opties door jouw hoofd geschoten om dat te behalen. Het meest voor de hand liggende is meer geld verdienen. Dat gaat helaas niet altijd zo makkelijk. Het op één-na meest voor de hand liggende is geld besparen. Gelukkig is dat wél goed te doen, er zijn talrijke manieren om geld te besparen. Grote stappen snel thuis, is vaak de gedachte. Maar het is helemaal niet makkelijk om ineens grote uitgaven zoals een auto of een woning te verminderen. Het is veel realistischer om kleine dingen te veranderen. Hier een aantal voorbeelden.

Impulsaankopen

Van de supermarkt tot online shoppen, bedrijven doen er alles aan om jou zo veel mogelijk “aan te smeren”. De duidelijkste manier hiervoor is de kleine stellage met chocoladerepen of pepermuntjes bij de kassa. Koop niet meer dat extra dure broodje, en neem koffie van huis mee in plaats van deze onderweg te halen. Wil je toch graag dat pakje snoepjes? Koop dan op een bewust moment voordelig bijvoorbeeld Red Band.

Ongebruikte abonnementen

Veel mensen trappen er wel eens in, een voordelig abonnement waar heel weinig gebruik van wordt gemaakt. Ga bij jezelf na of je wel genoeg uit lopende abonnementen haalt. Hoe vaak ga je nou echt naar de sportschool? En misschien is een televisie-aansluiting wel een beetje overbodig.

Meal prep

Impulsief eten halen is erg fijn, maar minder fijn voor de portemonnee. Als je van tevoren besluit wat je van de week gaat eten gebaseerd op aanbiedingen en dergelijk kan je veel geld besparen. Koop een voordeel pak rijst of aardappelen en baseer je maaltijden daarop. Je hoeft ook niet elke dag vlees te eten, vlees is vaak het duurste gedeelte van een maaltijd, dus het is makkelijk hier kosten op te besparen. Neem ook lekker een paar waterflesjes mee en gebruik die om jezelf te hydrateren. Paar keer bijvullen kan, maar uit hygiëne overwegingen vereisen ze wel regelmatige verversing. Twee euro voor een koud colaatje valt wel mee, maar zoals met alles, het tikt erg aan.

Drink goedkoop

Hoe leuk het ook is om uit eten te gaan, of om de bar op te zoeken, alcohol en fine dining is erg duur. Gemakkelijk kan je besparen door minder drankjes te drinken. En hoe goedkoop het ook klinkt, je kunt een hoop geld besparen door eerst thuis een aantal drankjes te doen voordat je naar de bar gaat. Maak bijvoorbeeld ook een keuze uit of alleen eten, of alleen drank als er een avondje stappen aan zit te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *