Genieten van het zonnetje is heerlijk! De laatste jaren mogen we ook in Nederland steeds meer genieten van een aangename lente, een hete zomer en een wel heel prettige nazomer. Wanneer je even genoeg hebt van die snikhete zomer, mag je best de schaduw opzoeken! Een heerlijke manier om even bij te komen van de brandende zon op je huid is natuurlijk een parasol. Maar wist je dat er allerlei verschillende soorten verkrijgbaar zijn? De ene parasol is de andere niet en je kunt dus een parasol vinden voor verschillende situaties. Je hebt stokparasols, zweefparasols, muurparasols en horecaparasols. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook allerlei parasol accessoires verkrijgbaar.

Stokparasols

Een lekkere ouderwetse parasol met een stok, daarvan weet je precies wat je er mee kunt. Neem 'm mee naar het strand of zet je picknicktafel eronder tijdens het barbecueën. Maar de stokparasol is niet meer de parasol die het ooit was. Je hebt namelijk een stokparasol in allerlei maten, vormen en kleuren. Vierkant, rechthoekig, rond. Stokparasols zijn verkrijgbaar met een lengte of diameter van 2 meter, maar lopen op tot indrukwekkende groottes. Zo heb je een ronde stokparasol met een diameter van maar liefst 6 meter! Dan kun je ook nog eens kiezen tussen allerlei materialen voor het frame, verschillende mechanismen, diverse kwaliteiten van het doek, kantelbaar of niet kantelbaar en werkelijk alle kleuren van de regenboog.

Zweefparasols

Een wel heel prettige parasol om onder te genieten is de zweefparasol. Deze parasols steunen op een stok die zich aan de zijkant bevindt, in plaats van in het midden. Dat betekent dat het een stuk gemakkelijker wordt om er een tafel of tuinstoel onder te zetten. Je hoeft geen rekening meer te houden met die stok die altijd in de weg zit. Net als de stokparasol is de zweefparasol verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en dus helemaal aanpasbaar aan jouw wensen. Kies je kleur, de vorm van je voorkeur en het materiaal waar je je prettig bij voelt. Met een keuze uit een flink aantal topmerken die parasols van hoge kwaliteit leveren, kun je vast de parasol van je dromen vinden.

Muurparasols en Horecaparasols

De muurparasol werkt eigenlijk net als de zweefparasol, met een stok aan de zijkant. Maar wacht eens! Doordat die stok bevestigd wordt aan de muur, heb je er helemaal geen last van! Je kunt dus vrij bewegen onder je muurparasol en ook ernaast. Pas alleen wel op voor de tuinstoelen en -tafel die je er hebt neergezet. En die muur natuurlijk, die gaat niet opzij. De Horecaparasol is speciaal gemaakt voor de wensen en eisen van de Horecaondernemer. Ze zijn vaak wat groter, steviger en windvaster. Voor professioneel gebruik dus en bestand tegen weer en wind. Deze parasols zijn verkrijgbaar tot maar liefst 8 meter in doorsnede! Vraag gerust om advies, want er zijn talloze mogelijkheden voor op jouw terras.