Diverse soorten boren voor thuis

Steeds vaker gaat men thuis aan de slag als klusser. Men kiest er voor diverse redenen voor om, in plaats van een klusbedrijf in te huren, gewoon zelf aan de slag te gaan. Het gevolg hiervan is dat men meer en meer zelf te werk gaat in en rondom het huis. Vooral de kleinere klusjes die niet zulke grote ingrepen zijn in het huis worden steeds vaker door de huishoudens zelf uitgevoerd. Bijvoorbeeld het weghalen van een tussenmuur of het plaatsen van een klein tuinhuisje zijn zaken dat mensen steeds vaker zelf kunnen doen. Wanneer het echter wat moeilijker wordt, zoals het vernieuwen van de badkamer, zal er in veel gevallen toch een bedrijf ingehuurd worden om dit uit te voeren. Wanneer je toch zelf aan de slag gaat, is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je het juiste gereedschap en de juiste materialen in huis hebt gehaald. 

 

Voor beton

Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de boor. Er zijn namelijk veel verschillende soorten boren met elk hun eigen speciale functies. Ook voor een specifiek type materiaal is het belangrijk om een speciale boor te gebruiken. Een betonboor is bijvoorbeeld ideaal voor harder materiaal zoals beton en andere gesteentes. Afhankelijk van de dichtheid en dus de stevigheid van het gesteente zal er een kwalitatievere boor aangeschaft moeten worden. Als er dus alleen maar door een voeg of gips geboord hoeft te worden zal je een minder stevige boor nodig hebben dan wanneer je door beton heen moet boren. Uiteindelijk zijn deze boren er vooral voor gemaakt om door stevig materiaal heen te kunnen boren. Het is dus vooral belangrijk om voor een stevige boor te kiezen als je door gewapend beton, harde steensoorten of gewoon beton heen moet gaan boren. 

 

En hout

Ook bij hout is er een speciale boor nodig. De houtboren zullen ervoor zorgen dat er op zo’n goed mogelijke manier door het hout heen geboord zal worden. Afhankelijk van het soort hout en de dikte van het hout is het dan ook aan te raden om voor de juiste boren te kiezen. Tevens wordt er onderscheid gemaakt tussen hardhout en zachthout. Dit kan voor de boren erg verschillen en daarom is het noodzakelijk om de juiste soort boor te gebruiken bij de klus. Onder zachthout horen houtsoorten zoals mdf, vuren, grenen en multiplex platen. Zorg er bij deze soorten dus voor dat er met een zachthout boor geboord wordt op de juiste manier. 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes