Een feestje in de perken

De zomer heeft lang op zich laten wachten maar eindelijk is ze hier. Goed, ze is hier altijd op dezelfde datum maar voordat het échte zomerse weer hier was, waren we alweer een paar weken verder. In die tijd hebben we niet stilgezeten en dat doen we nu ook niet. Althans, niet de tuinders onder ons. In deze blog vertel ik je hoe je je tuintje gezond en vrolijk houdt in de warme zomermaanden. Lees je mee?

Niet al te druk

Als het weer vochtig en warm is, gaat er van alles groeien. Van onkruid weten we wel dat we het weg moeten halen maar wist je dat je beter ook kritisch naar de gewenste planten kan kijken? Met het goede weer groeien die ook de pan uit en kunnen planten in een perkje elkaar gaan verstikken net als onkruid dat doet. Tijd dus om het één en ander weg te halen en te snoeien. Dat lijkt heel erg zonde maar het is ten goede van de rest van de tuin. Wellicht kan je de weggehaalde plantjes ergens anders weer in de aarde zetten. Zo verspreid je meteen al het leven.

Lekker blijven drinken

De zomer kan erg warm worden. Zeker in Nederland hebben we de afgelopen jaren meer dan eens te maken gehad met droogte en extreme hitte. Op die dagen blijven wij liever binnen, houden we het koel en drinken we genoeg maar dat willen je plantjes ook wel. Zorg dus dat die ook in de zomermaanden genoeg water krijgen, dit doe je door regelmatig te sproeien. Let er wel op dat je dit niet aan het einde van de ochtend of in de middag doet. Dan werken die waterdruppels als een soort vergrootglas voor de zon en verbrand je ongewild je eigen planten! Als je aan het begin van de ochtend of in de avond sproeit, heeft je tuintje er het meeste plezier van.

Bescherming tegen de kruipers

Weet je wie die warmte ook wel lekker vinden? Het ongedierte. Jazeker, ook de kruipers en vliegers gedijen goed met dit aangename weer. Je moet je tuintje dus wel beschermen in deze maanden anders blijft er straks niks meer van over. Een veelvoorkomende ongediertesoort zijn de emelten. Deze kan je gelukkig op een natuurvriendelijke manier bestrijden net zoals de engerlingen. Zo ben je binnen en mum van tijd van het ongedierte af en dat zonder dat je je tuintje beschadigd. Kijk op de website van biobestrijding.nl voor bioligische manieren van emelten bestrijden.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes