Een nieuwe living waarin jij je thuis voelt

Deze zomer staan we niet zo stil als dat we vorig jaar deden, al moeten we nog steeds oppassen en voorzichtig doen. Toch hebben veel bedrijven zich aangepast aan de huidige wereldsituatie en dat betekent dat we nu iets meer zekerheid hebben en verder durven met privé projecten. Zoals bijvoorbeeld verhuizen of het omtoveren van je huidige huis. Menig persoon pakt het liefst de woonkamer aan en dat is logisch, dat is dé plek waar je over het algemeen de meeste tijd doorbrengt (als je niet slaapt, tenminste). In deze blog vertel ik je hoe je de make-over van deze ruimte kan aanpakken.

Meubilair op maat

Het mooiste qua kleding zijn natuurlijk de stukken die speciaal voor jou gemaakt zijn. Nou dat geldt ook voor meubels. Zo staat meubilair op maat mooier in huis. Je kan een tafel of bank laten maken die precies in een bepaalde hoek past of die past bij de kleuren en stijlen die jij mooi vindt in de grootte die bij jouw kamer past. Denk bijvoorbeeld aan een boekenkast op maat ideaal als je een grote ruimte, een ruimte in een vreemde vorm of een extreem kleine ruimte te vullen hebt.

Stijlen en kleuren die bij jou passen

En over die stijlen en kleuren gesproken. Daar kan je natuurlijk nu helemaal mee losgaan, afhankelijk van wat je allemaal wilt vernieuwen. Wist je dat de kleuren die je uitkiest, heel veel invloed hebben op het gevoel dat je krijgt als je een kamer in loopt? Zo geeft wit de illusie van ruimte en blauw maakt je rustig, waar rood juist voor het tegenovergestelde zorgt. En ook de materialen en stijlen die je dus kiest, beïnvloeden de sfeer. Een industrieel interieur met veel steen en metaal geeft een kouder uiterlijk dan een huis waar gebruik is gemaakt van hout, zachte stofjes en waar je items ziet terugkomen als een landelijke kapstok.

Het plan voor de ultieme uitkomst

Voor je aan de slag gaat, doe je er dus goed aan om eerst een plan op te stellen zo weet je wat je allemaal nodig hebt, waar je het kunt halen en wat het gaat kosten. Op deze manier verzeker je jezelf ervan dat je niet ongewild over het budget (wat niet vastgesteld is) kan gaan en dat je uiteindelijk met een huiskamer zit die van top tot teen gestyled is en bij elkaar past. dan breng je het project, de make-over, tot een succesvol einde. Dat is een kamer waar jij de komende jaartjes wel in wilt vertoeven.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes