Misschien ben je klaar met je studie of heb je behoefte aan iets anders dan de baan die je al jaren hebt gehad. Tijd voor een frisse start door een poosje iets anders te gaan doen. Heel veel mensen doen dit zo nu en dan, het kan je met een nieuwe blik naar je eigen leven laten kijken. We kunnen immers snel in een sleur vervallen en dat wil niemand. Maar zo’n tussenjaar, hoe pak je zoiets aan? In deze blog vertel ik je er meer over. Lees je mee?

Thuis of ergens anders

Goed, ben je van plan om thuis te blijven tijdens je tussenjaar of wil je totaal ergens anders naartoe? Aan allebei zitten voordelen. Zo kan ver weggaan ervoor zorgen dat je jezelf meer uitdaagt door uit je comfortzone te treden, je leert sneller nieuwe mensen kennen en je verandert je leven fundamenteel. Maar door thuis te blijven, hoef je niet zo bezig te zijn met je omgeving en kan je je weer op andere dingen focussen zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van een (nieuwe) vaardigheid.

Een beetje gepland

Je moet niet alles vastleggen. Dan kan je niet ontspannen en je vrijheden en grenzen zelf opzoeken. Maar het is wel handig om een beetje houvast te hebben. Zo voorkom je dat je het jaar niet goed voor jezelf inzet en je een beetje in het luchtledige blijft zweven. Wat je sowieso wilt doen en hoe je dat wilt regelen, kan je bijvoorbeeld wel opschrijven. Daarnaast zijn er ook de praktische zaken waar je aan moet denken als je bijvoorbeeld van huis gaat. Je meubels en zo zullen naar een opslag moeten. Bij opslagruimte Den Haag kan je daarvoor terecht.

Wat is het doel?

En je komt erachter wat je kan doen door je te bedenken wat je zou willen bereiken. Hoe wil je dat je naar jezelf en je leven kijkt over een jaar? Waar ben je dan en wat kun je? Vervolgens kan je gaan uitzoeken welke stappen je kan ondernemen om dat toekomstbeeld te verwezenlijken. Heb je een spaarpotje opgebouwd of zul je moeten bijklussen gedurende de komende maanden. Als je naar het buitenland gaat, hoe lang moet je dan bij Hubbel Den Haag in totaal huren? Je kan bij hen je spullen voor een langere tijd kwijt, dus dat is gunstig en daar hoef je je dan ook niet druk om te maken. Maar het zijn wel dingetjes om te regelen nadat je erover na hebt gedacht.