Een Wetsuit biedt bescherming in en op het water. Een Wetsuit is gemaakt van neopreen, een zachte en flexibele stof die ervoor zorgt dat je lichaam warm blijft in het water. Wanneer je met een wetsuit in het water gaat komt er een laagje water tussen het lichaam en het pak te staan. Doordat het neopreen pak strak om je lichaam zit wordt het laagje water opgewarmd. Warm blijven is prettig, maar ook belangrijk om kramp of blessures te voorkomen. Daarnaast zorgt een wetsuit er ook voor dat de klap verzacht wordt wanneer je valt. Een wetsuit wordt dan ook gedragen door allerlei verschillende watersporters, zoals zeilers, surfers, wakeboarders of waterskiërs!

 

Soort Wetsuit

Wat voor Soort Wetsuit heb je nodig? Een Wetsuit is er in veel verschillende soorten, maten en diktes zowel voor heren als voor dames. Ideaal, want zo is er voor iedere watersporter en voor alle weersomstandigheden een geschikt pak te vinden. Maar welk wetsuit past bij jouw wensen? De dikte van het neopreen pak wordt uitgedrukt in mm. Hoe dikker het pak, hoe beter het jouw lichaam warm kan houden. In de winter of het koude voorjaar heb je natuurlijk een dikker pak nodig dan in de zomer wanneer het water al flink opgewarmd is. De dikte van een wetsuit wordt vaak aangegeven met een dubbele maat. Dit komt omdat er verschil zit tussen de dikte op de romp en de dikte op de armen en benen. Een gangbaar wetsuit voor het voorjaar en de zomer is een pak van 3/2 mm. Het neopreen op de romp is 3mm dik en op de armen en benen 2mm. In de winter kun je beter kiezen voor een wetsuit van 5/4mm om goed warm te blijven!

 

Wetsuit Heren

Opzoek naar een Wetsuit Heren? Ook daarin kun je verschillende keuzes maken. Naast de dikte kun je bijvoorbeeld kiezen voor de rits voor- of achterop. De meeste wetsuits hebben de rits op de rug. Met het lange koord wat eraan vast zit, kun je gemakkelijk zelf de rits dicht maken. Sommige wetsuits hebben de rits voorop, ook wel een chestzip genoemd. Dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid op de rug. Verder is er voor een Wetsuit Heren nog de keuze tussen een volledige lange wetsuit, of een kort pak. De lange wetsuits worden ook wel fullsuits genoemd. Deze bieden meer bescherming en warmte dan korte pakken. Een korte wetsuit wordt ook wel een shorty genoemd, deze heeft korte mouwen en broekspijpen. Verschillende watersportmerken bieden een Wetsuit Heren aan, zoals JOBE, Magic Marine, Mystic of Neilpryde. Ook is een Wetsuit Heren natuurlijk verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Kies je favoriet en match er een mooi zwemvest bij, zo ga je spetterend het water op!