Je moet er niet aan denken dat je mobieltje een val niet overleeft. Dit is een terugkerende nachtmerrie voor velen. Het is daarom dat veel mensen ervoor kiezen om hun mobiel nog extra te verzekeren via de provider van de mobiele telefoon. Maar is dat nodig? Nee. Je kunt je mobieltje gewoon verzekeren via je woon verzekering. Het gaat dan natuurlijk wel om de inboedelverzekering en niet op de opstalverzekering. Maar een losse verzekering voor je mobiel of je laptop is dus écht niet nodig. Een goede woon verzekering is een combinatie van verschillende verzekeringen. Zo bestaat een woon verzekering voor iemand met een koophuis uit een inboedel-, een opstal- en een aansprakelijkheidsverzekering. Heb je een huurhuis? Dan heb je genoeg aan een woon verzekering met een inboedel- en een aansprakelijkheidsverzekering. De opstalverzekering is dan al voor je afgesloten door de huurbaas.

Een woon verzekering is verplicht voor huiseigenaren

Wanneer je een koophuis hebt, dan ben je verplicht minimaal een opstalverzekering af te sluiten. Deze opstalverzekering voorkomt dat je onnodig veel kosten hebt bij storm-, water- of brandschade. Je kunt er dan voor kiezen om alleen te gaan voor de opstalverzekering, maar of dat écht verstandig is? Het is altijd beter om goed verzekerd te zijn. Maak het woon verzekering pakket daarom zo compleet mogelijk.

Wat is het verschil tussen een WA verzekering en een aansprakelijkheidsverzekering?

Je kunt een WA verzekering afsluiten voor de auto, maar ook voor jezelf en je gezin. In dat opzicht is er dus geen verschil tussen de beide verzekeringen. Ook als je geen auto hebt. Het verschil zit 'm erin dat een WA verzekering afsluiten voor je auto verplicht is en een WA verzekering voor jezelf niet. En daarom wordt onderscheid gemaakt tussen de twee termen. Een aansprakelijkheidsverzekering springt in wanneer je per ongeluk andermans eigendommen beschadigd. Of als jouw hond de hond van de buren bijt. Krijg je een ongeluk met de auto? Dan heb je daar een aparte verzekering voor.

Neem even de tijd om je verzekeringen te controleren

Is je gezinssituatie veranderd? Is je dochter gaan studeren en is je zoon definitief het huis uit gegaan? Ben je inmiddels gescheiden of juist weer gaan samenwonen? Heb je je huis verbouwd en is het nu veel meer waard? Heb je nieuwe meubels en nieuwe apparatuur gekocht? Om te voorkomen dat je onder-, dan wel oververzekerd bent, is het wel zo verstandig om regelmatig te controleren of al je verzekeringen nog bij jou passen.