Ben je een liefhebber van paardrijden, en dan met name van rijden op een sportpaard? Doe je bijvoorbeeld aan dressuur, eventing, springen of voltige? Dan is het belangrijk dat je paard in topconditie is en een goede gezondheid heeft. Net als de mens heeft een paard ook voedingssupplementen nodig om hem te ondersteunen in zijn weerstand. Een bedrijf als Grovet verstrekt deze voedingssupplementen, en nog veel meer! Ook voor veterinaire geneesmiddelen en diverse verzorgingsproducten voor sportpaarden ben je bij een bedrijf als Grovet aan het juiste adres, zodat je met jouw sportpaard nog jarenlang lekker kunt trainen en aan wedstrijden deel kunt nemen.

Aan wat voor producten voor je sportpaard kun je denken?

Wanneer je op de website van Grovet kijkt, zal je meteen al veel mooie producten voor jouw sportpaard tegenkomen. Net als mensen hebben sportpaarden ook wel eens last van stress! Herken je dit, dat jouw sportpaard erg zenuwachtig en onrustig is voor een wedstrijd? Dan kun je hem een orale pasta toedienen, genaamd Concalma. Jouw sportpaard zal minder last hebben van stress en zich rustiger voelen; het fijne aan dit middel is dat het geen invloed heeft op de sportprestaties van het paard, dus het paard wordt er niet slaperig of duf van. Net als mensen kunnen sportpaarden ook vitamine- en mineralentekorten krijgen waardoor ze minder presteren. Dat is eenvoudig op te lossen, ook hiervoor heeft Grovet een product. In dat geval kun je ze bijvoorbeeld Medivitan IV 4ml geven, waardoor hun B6, B12 en foliumzuurgehalte weer op pijl komt. Je moet dit zelf injecteren bij het sportpaard gedurende vier weken. Andere goede producten die je kunt aanschaffen zijn glijgel, te gebruiken wanneer je een inwendig onderzoek moet doen bij je sportpaard, en uiteraard kun je daarbij de geschikte handschoenen aanschaffen. Het gaat dus vooral om geneesmiddelen en medicinale verzorgingsproducten. Borstels voor de vacht en soortgelijke producten zijn niet te koop bij Grovet.

Paarden en corona

Het is belangrijk om hygiënisch te werken wanneer je jouw sportpaard gaat behandelen/verzorgen. Het is wel fijn om te weten dat het coronavirus dat nu onder mensen heerst, niet over te dragen is van mens op paard. Maar, er is wel een coronavariant onder paarden, die er al jaren is, namelijk het ECoV (equine corona virus); dit kan bij volwassen paarden voorkomen, en soms bij veulens. Maar, deze variant kan zich enkel verspreiden tussen paarden onderling. Hoe dan ook, hygiëne is van essentieel belang, ook omdat de paarden dicht bij elkaar staan in de stal. Dus als je jouw paard behandelt of verzorgt, bijvoorbeeld als hij een wondje heeft, kun je chloorhexidine, alcohol of jodium gebruiken, tevens te koop bij Grovet. Ben je een fervent beoefenaar van de paardensport? Dan mag je vanaf zondag 28 november, in het kader van de geldende coronamaatregelen gelukkig je paard nog wel verzorgen, en er individueel op rijden. Het doen van wedstrijden of trainingen met je sportpaard op binnen- of buitensportlocaties is verboden tussen 17.00 's middags en 5.00 uur 's ochtends.