Werkt u in de logistieke sector en is transport essentieel in de organisatie? Zijn er dagelijks meerdere voertuigen op de weg voor uw bedrijf? Dan weet u vast hoe lastig het is om dit logistieke proces goed geregeld te krijgen en het overzicht te bewaken. Voor het managen van meerdere transportwagens tegelijk is een Auto GPS tracker zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, het is een must om het logistieke proces te optimaliseren.

Hoe werkt een GPS tracker? 

Een Global Positioning Tracker stuurt een signaal van de exacte locatie van een voertuig. Dit signaal wordt ontvangen en verwerkt in een dashboard van een software systeem waar vervolgens te zien is waar het voertuig zich bevindt. Het installeren van een Auto GPS tracker is zo gedaan. Met behulp van de handleiding kunt u de GPS zelf installeren. Door het gehele wagenpark te voorzien van een GPS tracker weet de logistiek manager dus altijd waar alle voertuigen zich bevinden. Op basis van deze locaties zijn slimmere beslissingen te maken en kosten te besparen.

Wat heb je aan een GPS tracker?

Kosten besparen? Dat klinkt goed! Maar hoe? Het plaatsen van een auto GPS tracker is de eerste stap maar dan zijn er alleen nog maar kosten gemaakt, niet bespaard. De waarde zit hem in het analyseren van de data die een GPS tracker geeft. Door te zien waar uw personeel lang stilstaat, in de file staat, of dezelfde weg afleggen is het mogelijk om aanpassingen aan de operatie te doen. Bijvoorbeeld door ritten te combineren waardoor het mogelijk is dat er minder totale kilometers afgelegd wordt. Dit is een win-win in het opzichte dat de organisatie bespaart op brandstofkosten en dat de klant sneller geholpen is. Nog een voordeel van een GPS tracker is dat gestolen voertuigen direct zijn op te sporen. Als de dief de tracker niet ziet zitten dan kunt u de tracking informatie gebruiken om samen met de politie zo naar de bestemming van het voertuig te gaan.

Alles overzichtelijk op één plek

Inzicht in je bedrijfswagenpark is het grootste voordeel. Je hoeft niet meer uit het raam te kijken welke wagens er onderweg zijn. Met een handig dashboard zie je live de locaties van alle wagens. Vaak is in hetzelfde softwaresysteem ook mogelijk om de planningen te maken. Zo is het voor je personeel op kantoor ideaal werken met minder kans op fouten. Voor de chauffeurs is het ook handig om te kunnen zien waar collega’s zijn en om de planning voor de komende periode te zien. Door middel van een mobiele app kunnen werknemers altijd en overal snel de actuele planning inzien. Handig om misverstanden te voorkomen.