Veel mensen in Nederland hebben een auto, net als ik. Een auto vind ik nou eenmaal een fijn vervoermiddel. Met een auto kan je namelijk eenvoudig overal naartoe waar je maar wil, zonder dat je rekening hoeft te houden met het openbaar vervoer. Met overstappen en zo ben je soms veel langer onderweg en bovendien kan je slechts naar enkele plekken gebracht worden. In ieder geval is het hebben van een auto dus wat ik heel fijn vind en met mij velen anderen, omdat het ze enorm veel onafhankelijkheid brengt. Je kan gaan en staan waar je wil, zonder dat er rekening gehouden hoeft te worden met iemand anders. Om een auto te kunnen besturen, heb je natuurlijk eerst wel een rijbewijs nodig. Als je vervolgens je rijbewijs hebt, is het heel fijn om een eigen auto te bezitten. Vooral als je ergens werkt, is het fijn om hier gewoon altijd gemakkelijk naar toe te kunnen. In dit geval is het vaak ook handig om een bedrijfsauto te kopen.

De voordelen van het kopen van een bedrijfsauto

Een bedrijfsauto kopen kan verschillende voordelen hebben. Zo is de aanschaf van een bedrijfsauto vaak heel erg voordelig. Omdat het vanuit je werkgever is, betaal je vaak veel minder kosten. Vaak hoef je bij het kopen van een bedrijfsauto alleen maar een maandelijks bedrag te betalen. Het onderhoud, de wegenbelasting en verzekeringen zijn meestal niet voor jouw eigen kosten. Hierdoor bespaar je enorm veel geld wanneer je een bedrijfsauto hebt. Naast financiële voordelen kan het kopen van een bedrijfsauto ook voordelen bieden voor je sociale status. Vaak staat een bedrijfsauto gelijk aan dat je een goede en degelijke functie hebt. Dit betekent dat je veel in aanzien geniet. Vaak bij sollicitaties proberen werkgevers dan ook een nieuwe werknemer te lokken met een bedrijfsauto, of verdien je een bedrijfsauto bij een promotie.

En dit zijn nog niet alle voordelen…

Naast de bovenstaande voordelen van het kopen van een bedrijfsauto, zijn er nog veel meer voordelen. Zo is een ander groot voordeel dat je elke vier of vijf jaar kan genieten van een nieuwe auto. Dit werkt bijvoorbeeld zo met Mercedes bedrijfswagens. Je krijgt dan namelijk weer het voordeel dat je je auto kan inwisselen voor een nieuw exemplaar. Zo blijf je altijd in een nieuw model rijden. Daarnaast is het ook mogelijk om je bedrijfsauto voor privé-gelegenheden te gebruiken. Zo kan je ook zelf met de auto rondrijden, in plaats van alleen om van en naar je werk te komen. Verder mogen ook al je gezinsleden met een rijbewijs in deze auto rijden. Welke bedrijfsauto ga jij aanschaffen?