Als je een badkamer gaat verbouwen, dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Er komt veel bij kijken, maar er zijn dingen waar je van te voren al over na kan denken. Dat maakt het voor jou makkelijker om een nieuwe badkamer uit te zoeken. In dit artikel geven wij een aantal tips bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer!

Moodboard gebruiken

Een moodboard gebruiken om inspiratie op te doen is een geweldige manier om te bepalen welke stijl je precies wilt. Doe wat research en kijk rond online of in tijdschriften naar verschillende soorten badkamers die je aanspreken. Zorg ervoor dat je de kleuren, materialen en sfeer notuleert die je wilt gebruiken in je eigen badkamerontwerp.

Indeling van de badkamer

De indeling van je badkamer is net zo belangrijk als het uiterlijk ervan. Je moet nadenken over hoe je de ruimte wilt gaan indelen en het liefst zo efficiënt mogelijk. Als je een andere indeling wilt dan de huidige badkamer is het belangrijk om na te gaan of dit mogelijk is. Tevens is het goedkoper om de huidige indeling te behouden, omdat dan leidingen en elektra niet verlegd hoeven te worden.

Neem je een bad of douche

Een ander belangrijk aspect van je nieuwe badkamer is de vraag of je een bad of douche wilt. Als duurzaamheid voor jou belangrijk is of je houdt van een minimalistische en luxe look, kun je er dus voor kiezen om een ​​douche in plaats van een bad te nemen. Ben jij echt iemand die het heerlijk vind om te ontspannen na het werk of sporten in een bad? Dan kies je waarschijnlijk voor een bad als de ruimte dat toelaat. Op zoek naar een stijlvol bad? Kijk dan eens naar de modellen van Geberit.

Kiezen van een toilet

Een ander element in de badkamer is het toilet. De keuze van het toilet is gemaakt toch? Niets is minder waar. Kies je voor een toilet met of zonder spoelrand? Kies je voor een hangtoilet of niet? Allemaal vragen waar je van te voren over na kunt denken.

De muren en vloer

Voor de muren en de vloer in je badkamer kun je kiezen uit verschillende soorten materialen. Tegenwoordig wordt er nog steeds veel gebruik gemaakt van tegels in de badkamer. Zo kun je ervoor kiezen om een bepaalde tegelsoort door het gehele badkamerontwerp heen te gebruiken of om verschillende soorten tegels naast elkaar te leggen. Neem je grote of kleine tegels? Minder voegen is natuurlijk minder schoonmaken en laten je badkamer optisch groter lijken. Is je badkamer klein? Kies dan voor lichte kleuren.

Badkamermeubels

Voor de badkamermeubels heb je een ruime keuze. Denk bijvoorbeeld aan een wastafel en kastjes. Je kunt er ook voor kiezen om je handdoeken op te hangen aan een handdoekrek. Je moet goed nadenken over welke je spullen je wilt bewaren in je badkamer en of daar ook ruimte voor is.

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag om een mooie badkamer uit te zoeken. Zoek je nog meer inspiratie en ideen? Kijk dan eens op de site van badkamerxxl.nl