Het kan wel eens gebeuren dat je thuis komt en dat jij je sleutels kwijt bent. Dat is een vervelende situatie want je kan je huis namelijk. Je moet dan een slotenmaker Vlaardingen inhuren die je slot van je deur haalt zodat je toch je huis kan betreden. 

 

Slotenmaker inschakelen

Als je geen toegang meer hebt tot je woning of voertuig omdat jij je sleutel bent verloren, dan moet je een slotenmaker inschakelen. Een slotenmaker zoals Lock secure verwijderd de huidige slot en plaatst direct ook een nieuwe slot. Als het om een auto gaat, hoeft het slot vaak niet verwijderd te worden maar wordt er een nieuwe sleutel gemaakt aan de hand van code van je auto. Het is belangrijk dat je altijd een betrouwbare slotenmaker inschakelen want er zijn ook malafide partijen die achteraf een torenhoge rekening sturen en dat is zeer vervelend. Een slotenmaker moet ook een vergunning om dit werk te mogen doen. Ook slotenmaker gereedschap mag alleen verkocht worden aan slotenmakers met een vergunning. Hiermee worden inbraken voorkomen omdat het vrij makkelijk is om met zulk gereedschap in te breken. 

 

Sleutels kopiëren

Als je te weinig sleutels hebt of je hebt nog maar een sleutel en geen reserve sleutel, dan is het verstandig om extra sleutels te laten maken. Je kan dan het beste langs een slotenmaker gaan die de sleutels voor jou gaat kopiëren. Hiermee voorkom je dat jij je laatste sleutel verliest en uiteindelijk je huis niet kan betreden. Je moet dan namelijk een slotenmaker inhuren die het slot van je deur verwijderd en een nieuw slot monteert. De kosten hiervan kunnen namelijk snel stijgen omdat het een spoedopdracht is. Ook als jij je sleutels laat kopiëren is het belangrijk dat je dit door een betrouwbaar en erkend bedrijf laat doen. Je wilt namelijk niet dat een kopie van jou sleutel aan inbrekers word gegeven en er vervolgens ingebroken word. 

 

Autosleutel kwijt

Ben jij je autosleutel kwijt? Dan is het verstandig om een slotenmaker in te schakelen zodat hij je auto kan openen. Een autoslot werkt anders dan een slot van je huis. Vaak hebben slotenmakers universele autosleutels waarmee ze jouw auto kunnen openen. Deze sleutels zijn zeldzaam en worden alleen uitgegeven door automerken aan slotenmakers met de juiste papieren en vergunningen. Zodra een slotenmaker het slot heeft geopend kan hij of zij direct een nieuwe slot voor je maken in de auto. Dit is een groot voordeel want je kan vaak al weer snel wegrijden.