Het kan in het leven soms nodig zijn een dikke streep onder een bepaalde ervaring te zetten om een fris en nieuw begin voor jezelf te markeren. Bijvoorbeeld als een relatie uitgaat, het op je werk anders uitpakt dan je had gewild, dat soort dingen. Mijn man en ik hebben een zware periode achter de rug, omdat mij man ziek is geweest. Inderdaad zeg ik geweest, want we hebben het geluk gehad dat hij genezen is verklaard. En dat wilden we graag vieren.

Ondergedompeld in je carrière

Soms word je door het leven behoorlijk op de proef gesteld, waardoor je anders tegen het leven aan gaat kijken. Zo waren wij allebei erg gericht op onze carrières. Door de ziekte van mijn man zijn we ons gaan realiseren dat we weliswaar mooie dingen hadden bereikt, maar onszelf eigenlijk maar weinig tijd en ruimte gunden om ervan te genieten. We gingen wel elk jaar met vakantie, maar het is weleens voorgekomen dat het in het water viel omdat er zich op zakelijk gebied een mooie kans voordeed of omdat het simpelweg toch niet uitkwam wegens een belangrijk project. Ik wil niet dat het lijkt of ik klaag, want we waren er uiteraard zelf bij en waren beiden erg gepassioneerd over ons werk. We hebben dus zeker wel genoten van het ons onderdompelen in onze carrières. Maar laat ik zeggen dat het ons op een gegeven moment duidelijk werd dat de balans weg was en we nu bewuste keuzes wilden gaan maken om ook meer van andere dingen in het leven te gaan genieten.

Andere keuzes

Dat leidde tot veel gesprekken. Aan de keukentafel, in bed, in het bos en tijdens strandwandelingen. We wilden niet alleen vieren dat het leven ons de kans had gegeven het nu anders te doen, maar ook structureel ons leven anders inrichten. We spraken bijvoorbeeld over het buitenland. Als je een heftige periode hebt meegemaakt, is het erg aanlokkelijk echt een heel nieuw leven elders te beginnen. Samen weer helemaal van nul opnieuw iets opbouwen. Toch besloten we het niet te doen. Een van de structurele veranderingen die we wilden maken, was namelijk onze familie en vrienden meer zien. Als we zouden emigreren, zou dat natuurlijk erg moeilijk worden. Vervolgens bedachten we of we een ander huis zouden willen. Maar ook dat plan viel af. We waren eigenlijk heel blij met onze plek. Wel besloten we te investeren in ons huis om er en nog fijnere plek van te maken. Zo wilden we onze tuin anders gaan inrichten en een inbouw zwembad laten plaatsen. We werden erg vrolijk van het idee. Lekker thuis te kunnen zwemmen en meer tijd te spenderen in onze tuin. Voor ons was dat de perfecte manier om te vieren dat er voor ons een nieuwe periode is aangebroken en tegelijkertijd konden we ermee een nieuwe levensstijl ontwikkelen. We wilden namelijk meer buiten zijn en meer bewegen. Er is nu een prachtig zwembad van Stassar geïnstalleerd in onze tuin waar we veel gebruik van maken. Ook hebben we een mooie boom geplant en rozenstruiken. Daarnaast heeft mijn man zijn baan opgezegd en is begonnen een boek te schrijven. Kleine genietmomenten gaan nu niet meer zomaar aan ons voorbij. Dat is misschien het grootste cadeau dat we onszelf hebben kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *