Heel Nederland is in de ban van de corona-crisis. We zijn hier zo erg getroffen, dat de regering vorige maand heeft besloten om in lock-down te gaan. Een verstandige keuze, denk ik. Zo blijft de verspreiding van het virus minimaal als iedereen zich aan de maatregelen houdt. Een nadeel van de lock-down, of misschien voor sommigen een voordeel, is dat alle dagelijkse activiteiten zich nu thuis afspelen. Mensen werken en studeren massaal thuis. Omdat het nog best even wennen kan zijn vertel ik in deze blog hoe je comfortabel thuiswerkt! Veel leesplezier!

 

Tip 1: richt een comfortabele werkplek in

Om zo effectief en geconcentreerd mogelijk te werken is het belangrijk een werkplek in te richten waar jij goed kan werken. Dit verschilt natuurlijk een beetje per persoon. Toch zijn er wat universele dingen die erg helpen om een productieve omgeving te creeren. De hoofdrol daarin is rust. Een rustgevende en neutrale omgeving helpt je concentreren op je werk. Maak je werkplek persoonlijk met wat dingen die je mooi vindt of bijvoorbeeld foto's van vrienden/familie. Decoreer je werkplek ook met wat items die jij inspirerend vindt om gemotiveerd te blijven de hele dag door. Zorg daarnaast voor een neutrale achtergrond als je een videocall met werk hebt. 

 

Tip 2: doe af en toe rustig aan

De tweede tip heeft alles met je mentale staat te maken. Deze situatie is heel vreemd, en elk individu reageert hier anders op. Het kan best zijn dat het werken wat minder goed lukt dan normaal. Ook kun je hebben dat je maar naar je scherm staart en er niks uit je komt. Dit is helemaal niet erg. Zorg dat je af en toe wat rustig aan doet, ook al deed je dit op kantoor niet. Wat breaks tijdens het werken is sowieso heel gezond en het houdt je scherp. En geef je zelf en anderen wat meer ruimte nu iedereen zijn best doet om zich aan deze situatie aan te passen!

 

Tip 3: kleed je netjes maar comfortabel

De derde tip gaat over hoe je er uit ziet. Het is heel makkelijk om in deze isolatie te verslonzen. Je hoeft je immers niet te presenteren tegenover anderen! Toch is het heel belangrijk om je persoonlijke hygiene op peil te houden. Zo blijf je automatisch meer betrokken met de buitenwereld omdat je je minder terugtrekt in je eigen huis. Om je dag productief te beginnen kleed ik me aan in nette kleding die ik ook naar werk zou dragen. Om het mezelf wel wat comfortabeler te maken draag ik heren pantoffels. Heren pantoffels zijn voor mij wat voor anderen werken in hun boxershort is. Je voelt je heerlijk comfortabel, terwijl je niet bang hoeft te zijn dat je per ongeluk in je onderbroek voor een werk-call staat. Stijlvolle heren pantoffels en andere comfortabele mooie herenkleding scoor ik via Babista. Met mijn heren pantoffels en mooie herenkleding voel ik me veel productiever en actiever, terwijl ik toch in ultieme comfort aan het werk ben!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *